Εμφανίστηκαν UFOs Πάνω Από την Αττική;

Εμφανίστηκαν UFOs Πάνω Από την Αττική;

Εδώ και λίγες ημέρες, με αποκορύφωμα το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, υπήρξαν αναφορές κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, που έκαναν λόγο για διαταραχές ύπνου. Αυτές έγιναν μέσω social media σε διάφορες σελίδες που ασχολούνται με τον χώρο του μεταφυσικού και όλες είχαν ένα κοινό: την υπνική παράλυση. Μια κατάσταση, στην οποία το άτομο ξυπνά από τον ύπνο του, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Βέβαια, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, πέραν της παράλυσης, υποστήριζαν πως έβλεπαν σκιές και ένιωθαν μια περίεργη παρουσία στον χώρο. Σύμφωνα με κάποιους που ασχολούνται με τέτοια θέματα, τα παραπάνω συμπτώματα παρουσιάζονται σε ανθρώπους που υποστηρίζουν πως έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους και συνήθως συνοδεύονται από σημάδια που υποδηλώνουν πως κάποιος τους πήρε δείγμα DNA. Φυσικά, οι περισσότερες των περιπτώσεων εξηγούνται εν τέλει με τη λογική ή αποδεικνύονται ψευδείς.

Διαβάστε επίσης:
Υπνική Παράλυση: Τι να Κάνεις όταν είσαι Ξύπνιος αλλά Δεν Μπορείς να Κινηθείς; Υπάρχει Εισβολέας στο Δωμάτιο;

Αυτές οι μαρτυρίες μού κέντρισαν το ενδιαφέρον και έτσι, αποφάσισα να έρθω σε επαφή με έναν Έλληνα ερευνητή του είδους, τον Χάρη Κουτσιαύτη, ο οποίος έχει μιλήσει με κάποιους από τους ανθρώπους που παρουσίασαν τα παραπάνω συμπτώματα και έχει προχωρήσει σε μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που έδειξαν αρκετά υψηλά τιμές. Ο λόγος που μίλησα μαζί του είναι επειδή, πρόκειται για έναν τύπο που ενώ πιστεύει και ερευνά την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, δίνει προτεραιότητα στη λογική και στην επιστήμη. Αν δεν βρει εξήγηση μέσω αυτών των οδών, τότε θεωρεί το εκάστοτε περιστατικό ως πιθανώς σχετιζόμενο με εξωγήινους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα μου είπε για την περίεργη αυτή υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης 17 Απριλίου 2018

VICE: Θέλεις να μου μιλήσεις λίγο για τα συμπτώματα που ανέφεραν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι;

Χάρης Κουτσιαύτης: Μιλούν για μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την προσωρινή παράλυση του σώματός τους, η οποία συνέβη όταν ξύπνησαν. Όλοι τους, αδυνατούσαν να κινήσουν τα πόδια και τα χέρια τους, η φωνή δεν έβγαινε από το στόμα τους, ενώ με δυσκολία ανοιγόκλειναν τα βλέφαρά τους.

Έχουν παρόμοια συμπτώματα όλοι;

Τα περιστατικά είναι τόσο όμοια μεταξύ τους που θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς και ως ιογενή πάθηση. Καμία σχέση, όμως, αφού αυτές οι περιπτώσεις προέρχονται από φυσική ή τεχνητή δυσλειτουργία του εγκεφάλου.

Εδώ και πόσες μέρες έχουν παρουσιαστεί αυτές οι περιπτώσεις;

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης 17 Απριλίου 2018 και είχαμε παρόμοιες περιγραφές μαζικά έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Θεωρείται πολύ μικρή έκταση για πέντε μαρτυρίες σε λιγότερο από 48 ώρες. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά – τουλάχιστον στη χώρα μας.

Μίλησες με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους;

Την πρώτη αναφορά την εντόπισα στο Facebook. Η Κατερίνα Π. έψαχνε άτομα που έχουν βιώσει ένα απαίσιο αίσθημα πνιγμού στον ύπνο τους, κατά τη διάρκεια μιας υπνικής παράλυσης, επειδή και η ίδια είχε μια παρόμοια εμπειρία την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις οκτώ το πρωί. Η μάρτυρας έγραφε: «Είχα ξυπνήσει -μόλις είχε φύγει ο άνδρας μου-, αλλά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι και χάζευα στο κινητό. Κάποια στιγμή, δεν ξέρω τι έγινε -λιποθύμησα, δεν ξέρω-, βρίσκομαι στο κρεβάτι με το χέρι που κρατούσα το κινητό απλωμένο στην άλλη άκρη. Δεν μπορούσα καλά-καλά να ανοίξω τα μάτια μου και πνιγόμουν. Δεν μπορούσα να βγάλω άχνα, ενώ ανοιγόκλεινα το στόμα μου. Δίπλα στο κρεβάτι έβλεπα κάτι αχνό, μαύρο, δεν ξέρω αν ήταν παραισθήσεις απ’ το πνίξιμο, δεν νομίζω. Έκλεισα τα μάτια μου μόλις το είδα, πήρα μια ανάσα και μόλις τα άνοιξα ήμουν φυσιολογικά. Μου συνέβη και δεύτερη φορά. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ενώ είχα ξαπλώσει, ένιωσα ότι κάτι ήταν δίπλα μου, όρθιο να με κοιτάζει. Ο άνδρας μου κοιμόταν, γύρισα πλευρό και τότε το ένιωσα πιο έντονα. Σαν να μην ήθελε να του γυρίσω πλάτη». Αμέσως μετά την περιγραφή της, προχώρησα σε δημόσια ανάρτηση στο group μου στο Facebook και εντός ολίγων ωρών έλαβα ακόμη δύο μηνύματα με παρόμοιες αναφορές που συνέβησαν την προηγούμενη μέρα.

Το EMF θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από συχνότητες που λειτουργεί ο Ελληνικός Στρατός για ασφαλή επικοινωνία.

O Νίκος Α., εκτός της παράλυσης των 45 δευτερολέπτων στο ξύπνημα, δεν βίωσε κάτι περισσότερο, ενώ ο Φάνης Σ., την παράλυση που έχει βιώσει αρκετές φορές στη ζωή του, αυτήν τη φορά την ένιωσε σαν τελευταίο μέρος του ονείρου. Στα δύο μηνύματα που έλαβα στο προσωπικό μου mail, η Παναγιώτα Κ. μιλούσε για παράλυση την Πέμπτη τα ξημερώματα, με παράξενη ρίγη, σαν να την άγγιζε κάποιος σε όλο της το σώμα. Ζητούσε βοήθεια και συνήλθε μετά την προσευχή που έκανε μέσα της, ενώ o Κώστας Χ., έγραφε χαρακτηριστικά: «Την Τρίτη ξύπνησα και εγώ κ. Κουτσιαύτη από τον ύπνο μου, στις τρεις το βράδυ, περίπου, επειδή πνιγόμουν. Για 15 δευτερόλεπτα δεν μπορούσα να σηκώσω τον αυχένα μου, να κινήσω τα χέρια και τα πόδια μου, ενώ ο λαιμός μου ήταν ξεραμένος και αυτό με έπνιγε. Μετά από 15 δευτερόλεπτα πετάχτηκα πάνω και ήπια νερό. Βασικά, πετάχτηκα επειδή ένοιωσα κάποιον έξω από την μπαλκονόπορτα του δωματίου».

Είναι από γειτονικές περιοχές ή από διάφορα σημεία της Ελλάδας;

Τα πέντε περιστατικά που έφτασαν στα χέρια μου, είναι από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Θεωρείται πολύ μικρή έκταση για πέντε μαρτυρίες σε λιγότερο από 48 ώρες. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά – τουλάχιστον στη χώρα μας.

Η στιγμή της ένδειξης / άλλη χρονική στιγμή στο ίδιο σημείο. Φωτογραφία: Χάρης Κουτσιαύτης

Η έρευνά σου περιλάμβανε και κάποιες μετρήσεις. Θέλεις να μου πεις τι αποτελέσματα είχες και τι σημαίνουν, σε σχέση με περιστατικά με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) και τα παραπάνω αναφερθέντα βιώματα;

Την Τρίτη το βράδυ, έκανα τεστ σε κάποια ερευνητικά όργανα που έχω στο σπίτι. Έλεγχα τις συσκευές αν λειτουργούν σωστά, άλλαζα τις μπαταρίες, φόρτιζα κάποιους μετρητές. Έτσι, λοιπόν, είχα ανοίξει το EMF -μετρητή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων- και ξαφνικά χτύπησε χωρίς λόγο. Αποφάσισα να το αφήσω ανοιχτό και από τις 20:00 έως τις 00:40 ακούστηκε ακόμη εννιά φορές, Είχα φροντίσει να τον τοποθετήσω μακριά από μαγνητικά πεδία ενεργών συσκευών ή διασταυρώσεις ασύρματων συσκευών, για να είμαι σίγουρος ότι ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός που διέγειρε τον μετρητή δεν ήταν φυσιολογικός. Στην Αμερική, τα ΕΜF χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό ιπτάμενων δίσκων και έτσι η τολμηρή μου φαντασία οργίασε για έναν πιθανό ιπτάμενο δίσκο πάνω από τα κεφάλια μας. Αμέσως, κοίταξα από το μπαλκόνι, αλλά δεν είδα τίποτα. Η δεύτερή μου κίνηση ήταν να ψάξω στο διαδίκτυο για αναφορά κάποιου ΑΤΙΑ ή ανθρώπων με συμπτώματα απαγωγής από εξωγήινα όντα. Έτσι, βρήκα τα πρώτα από αυτά τα περιστατικά παράλυσης.

Πώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν αυτές οι υψηλές ενδείξεις;

Το EMF θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από συχνότητες που λειτουργεί ο Ελληνικός Στρατός για ασφαλή επικοινωνία. Δηλαδή, μια ζώνη συχνοτήτων που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τα πολιτικά Μέσα και ίσως να λειτουργεί αυτές τις μέρες λόγω των εντάσεων με το τούρκικό κράτος. Αντιθέτως, για τις μαρτυρίες δεν έχω λογική εξήγηση. Αν και κάποιοι θα βιάζονταν να τις χαρακτηρίσουν όλες ως «υπνική παράλυση».

Αν υποθέσουμε ότι ο Στρατός όντως χρησιμοποιεί τέτοιες γραμμές επικοινωνίας, θα μπορούσαν αυτά τα κύματα να προκαλέσουν τις διαταραχές ύπνου σε αυτούς τους πολίτες;

Επιτρέψτε μου, ως πτυχιούχος ηλεκτρονικός εγκαταστάσεων και αυτοματισμού, να πω ένα μεγάλο «όχι». Οι ραδιοσυχνότητες και οι παράγωγοι εναέριοι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί αδυνατούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε μορφή παράλυσης, επηρεάζοντας τα εγκεφαλικά κύματα. Πονοκέφαλο ή υπνηλία, ίσως.

Θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο τα συμπτώματα αυτών των ανθρώπων και πώς μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ΑΤΙΑ;

Η επιστήμη ονομάζει τα συμπτώματα ως «υπνική παράλυση», η παράδοση ως «Μόρα» και μια μερίδα ερευνητών θεωρεί ότι είναι η κατάσταση μετά από απαγωγή από εξωγήινα όντα. Μιλάμε, όμως, για τρεις εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Οι δύο τελευταίες παρουσιάζουν επιπλέον συμπτώματα από αυτά της πρώτης.

Πώς ερευνάς αυτές τις υποθέσεις;

Οπωσδήποτε, εγώ και οι συνεργάτες μου ψάχνουμε πρώτα τη λογική εξήγηση. Επικοινωνούμε με τον/τη μάρτυρα και αν κρίνουμε ότι παρουσιάζει επιπλέον χαρακτηριστικά, πέραν της υπνικής παράλυσης, κανονίζουμε συνάντηση. Η ομάδα διαθέτει ψυχολόγο και υπνωτιστή. Το πρώτο μας μέλημα είναι να μην τρομοκρατήσουμε τον/τη μάρτυρα, ακόμη και αν βρούμε κάποιο παράξενο σημάδι ή οπή επάνω του. Η μόνη περίπτωση, δηλαδή, για να προχωρήσουμε σε ύπνωση, είναι αυτή. Να σημειώσω εδώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι δεν παίρνουμε χρήματα.

Είσαι ένας άνθρωπος που ερευνά με διάφορους τρόπους αυτά τα φαινόμενα. Πως είναι το 2018 μέχρι στιγμής, όσον αφορά τις θεάσεις ΑΤΙΑ;

Το πεδίο ερευνών μου δεν είναι μόνο οι εξωγήινες απαγωγές. Μαζί με τους συνεργάτες μου Νίκο Αποστολόπουλο, Δήμητρα Καλλινίκου και Μαρία Καμπουρέλη και μέσα από τους ιστότοπούς μας UFOs & Aliens Truth Greek community, Ερ.Ε.Ν.Ζω και το περιοδικό eT, ασχολούμαστε με όλες οι πτυχές του φαινομένου της εξωγήινης ζωής και της επισκεψιμότητας στη Γη: UFO και ιπτάμενοι δίσκοι, απόρρητα διαστημικά προγράμματα, αρχαίοι εξωγήινοι, αγρογλυφικά, εξωβιολογία, εξωγήινη επισκεψιμότητα, απαχθέντες, στενές επαφές, εξωγήινες βάσεις και ελληνικές μαρτυρίες ΑΤΙΑ. Δυστυχώς, οι Ελληνικές μαρτυρίες ΑΤΙΑ δεν ξεκίνησαν καλά το 2018. Πριν από αυτά τα περιστατικά που αναλύσαμε, είχαμε μόνο μία καταγραφή. Δεν γνωρίζω αν έφταιγε ο αρκετά βαρύς χειμώνας ή αν ο κόσμος «κλειδώθηκε» στα ζητήματα επιβίωσής του και δεν κοιτά πια ψηλά στον ουρανό. Ελπίζω το πρώτο.

Ξέρω από προηγούμενές συνεντεύξεις σου ότι θέλεις να κλείνεις πάντα με μία ατάκα. Ριξ’ την.

Λοιπόν, να θυμάστε: Πάντα υπάρχει κάτι πέρα από αυτό που βλέπουμε (γέλια).

vice.com/gr

loading...