Μπάμιες Θεραπεύουν Διαβήτη, Άσθμα, Χοληστερόλη, Νεφρά

Οι Μπάμιες Θεραπεύουν Διαβήτη, Άσθμα, Χοληστερόλη, Νεφρά

Οι μπάμιες είναι μια απίστευτη φυτική πηγή θρεπτικών συστατικών. Η καλλιέργειά της ξεκίνησε στη Βόρειοανατολική Αφρική και καλλιεργείται σε όλες τις περιοχές του κόσμου με ήπιο και τροπικό κλίμα.

Η τροφή αυτή ωφελεί εξαιρετικά την υγεία του οργανισμού μας καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, γι ‘αυτό δικαίως ονομάζεται «ήρωας της διατροφής». Πιο συγκεκριμένα κάθε τεμάχιο, περιέχει 21 mg βιταμίνης C2 γραμμάρια πρωτεΐνης60 mg μαγνησίου3 γραμμάρια φυτικές ίνες7,6 γραμμάρια υδατάνθρακες80 μικρογραμμάρια φολικού οξέος0,1 γραμμάρια λίπους, και μόνο 30 θερμίδες.

Οι μπάμιες μπορούν να καταναλωθούν όλο το χρόνο, είτε τηγανητές, είτε βραστές, είτε ψητές ή σε τουρσί. Εδώ προτείνουμε ένα τρόπο για να πάρετε όλα τα ωφέλημα θρεπτικά συστατικά τους χωρίς να χρειαστεί να τις μαγειρέψετε και να τα καταστρέψετε.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση της μπάμιας:

  • Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης
  • Είναι ιδανικό για τους διαβητικούς
  • Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ανακουφίζει απο τα συμπτώματα του άσθματος
  • Αντιμετωπίζει τις ασθένειες των νεφρών
  • Μειώνει την ποσότητα γλυκόζης που απορροφάται από τα τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από όλες τις εκπληκτικές ιδιότητες της μπάμιας. Θα ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα με ένα εντελώς φυσικό τρόπο, και θα ενισχύσει τον οργανισμό σας βοηθώντας τον να αποκαταστήσει της υγείας μας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να παρασκευάσετε την συνταγή είναι ένα ποτήρι νερό και 2 φρέσκιες μπάμιες.

Οδηγίες παρασκευής: Κόψτε τα άκρα από τις μπάμιες, το κοτσάνι και το άκρο της μύτης. Τεμαχίστε σε μεγάλα κομμάτια-ροδέλες τις μπάμιες και βάλτε τες στο ποτήρι με το νερό. Αφήστε τες έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας για να απελευθερώσουν στο νερό τα υγρά τους.

Χρήση: Το επόμενο πρωί πιείτε το ποτήρι με το νερό 10 λεπτά πριν φάτε το πρωινό σας.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

share24.gr

loading...