Η Ρώσικη Τηλεόραση Προειδοποιεί για Τρόφιμα και Αντιμετώπιση της Ραδιενέργειας

[12/04/2018 - 16:38]

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η Ρώσικη Τηλεόραση Προειδοποιεί
για Τρόφιμα και Αντιμετώπιση της Ραδιενέργειας

Η ρωσική κρατική τηλεόραση δίνει στους τηλεθεατές της συμβουλές για το ποιο μπορεί να είναι το καλύτερο φαγητό που μπορούν να έχουν μαζί τους στα καταφύγια, ποια τρόφιμα

διαρκούν περισσότερο έναντι άλλων και ποια μπορεί να είναι τα προϊόντα εκείνα ή οι συσκευασίες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της ραδιενέργειας, σε περίπτωση πυρηνικών επιθέσεων.

Όπως μας πληροφορεί η  dailymail.co.uk, oι Ρώσοι ενημερώνονται διαρκώς για το ποιά είναι τα καλύτερα τρόφιμα που μπορούν να έχουν ως προμήθειες στα «καταφύγια του Β Παγκοσμίου Πολέμου» καθώς αυξάνεται η ανησυχία στη χώρα ότι η ένταση στη Συρία μπορεί να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση.

Η Rossiya-24news που ανήκει στο Κρεμλίνο μεταδίδει υποδεικνύει τα ιδανικά προϊόντα επιβίωσης καθώς και τη συσκευασία ιωδίου για την προστασία του σώματος από την ακτινοβολία.

Συστήνει να αποθηκεύσουν ρύζι το οποίο μπορεί να «ζήσει» μέχρι και οκτώ χρόνια, επίσης και βρώμη η οποία μπορεί να διατηρηθεί «ζωντανή» από τρία έως επτά χρόνια – και να «ξεχάσουν» το αγαπημένο τους φαγόπυρο το οποίο διαρκεί μόνο έως ένα χρόνο.

Επιπλέον:

«Προφανώς, μπορείτε να επιβιώσετε με κονσερβοποιημένο κρέας για αρκετό διάστημα, μέχρι πέντε χρόνια, ενώ τα κονσερβοποιημένα ψάρια διατηρούνται για όχι περισσότερο από δύο χρόνια.

Φυσικά είναι δύσκολο να τα φέρετε βόλτα χωρίς γάλα, τουλάχιστον σε σκόνη, ζάχαρη και αλάτι. Η ρωσική παράδοση προτείνει να αγοράζουμε ζυμαρικά σε περιόδους “κατακλυσμού”.

Αλλά οι επαγγελματίες της επιβίωσης δεν συνιστούν να μεταφέρετε αυτά τα προϊόντα στα καταφύγια».

Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Alexey Kazakov δήλωσε επίσης:

«Η ζωή στον υπόγειο κόσμο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε όσους αρέσουν τα γλυκά. Σοκολάτες, γλυκίσματα, συμπυκνωμένο γάλα – όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν πίσω.

Ναι, η γλυκόζη είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας, αλλά τα γλυκά προκαλούν δίψα και το νερό θα γίνει η πιο πολύτιμη πηγή για όσους πάνε στα καταφύγια».

Διαβάστε επίσης: Αθάνατες Τροφές Χωρίς Ημερομηνία Λήξης

Ένας «εμπειρογνώμονας» που ονομάζεται Eduard Khalilov – σε συνέντευξη στο Skype – είπε:

«Όσο περισσότερο νερό, τόσο το καλύτερο. Επειδή μπορείτε να επιβιώσετε για δύο έως τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά γίνεται πολύ δύσκολο χωρίς νερό, μετά από μόνο τρεις ημέρες.

Το νερό χρειάζεται και για να χωνέψετε τα τρόφιμα. Το νερό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείτε.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι επίσης απαραίτητο να προμηθευτείτε φάρμακα (ή συσκευασίες) με ιώδιο που βοηθούν το σώμα να αντεπεξέλθει στην ακτινοβολία».

Διαβάστε επίσης
Συμβουλές για αποθήκευση τροφίμων…Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις

Καλά είναι όλα αυτά, η πρόληψη για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος όλων.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ