Αυτό Συμβαίνει Πάνω από τα Κεφάλια μας. Πύλη Ρουφήχτρα; Ή Φυσικό Φαινόμενο;

Αυτό Συμβαίνει Πάνω από τα Κεφάλια μας. Πύλη Ρουφήχτρα; Ή Φυσικό Φαινόμενο;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν μπορούσαμε να πετάξουμε πάνω από τον πλανήτη μας σε απόσταση τέτοια, όπως των τεχνητών δορυφόρων, θα βλέπαμε ένα μικρό «πόλεμο» να λαμβάνει χώρα, από λάμψεις και φώτα να αναβοσβήνουν σε παράξενα χρώματα.

Οι καταιγίδες είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα στη Φύση, όμως αυτό που μπορούμε να δούμε πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη μας, δεν είναι όπως εκείνο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε όταν βρισκόμαστε στην ίδια την επιφάνεια.

Υπάρχουν παράξενα πράγματα που συμβαίνουν «επάνω» στην ατμόσφαιρα της Γης, κατά την διάρκεια μίας καταιγίδας τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον αλλά και πολλές θεωρίες να αναπτυχθούν.

Υποστηρίζεται, λοιπόν, ότι έχει να κάνει με κάποιος είδος «πύλης-ρουφήχτρας» η οποία ρουφάει την ενέργεια και ο σκοπός της θα μπορούσε να είναι η τροφοδότηση ενός εξωγήινους διαστημοπλοίου. Πραγματικά, η θεωρία αυτή αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε μέχρι να βρεθεί μία επιστημονική εξήγηση;

Μία τέτοια φαίνεται πως ετοιμάζεται να εντοπίσει μια νέα αποστολή, σε συνδυασμό με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την Monitor Atmosphere-Space Interactions (ASIM) προκειμένου να παρατηρήσουν και να μελετήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Το περίεργο, ίσως, είναι ότι ενώ αυτά τα εντυπωσιακά φαινόμενα φαίνεται να είναι γνωστά στους μετεωρολόγους, από παλιά, μόλις πολύ πρόσφατα σχεδιάζεται η αποστολή για την μελέτη τους.

Σύμφωνα με το bbc.com τα παράξενα ηλεκτρικά φαινόμενα που συμβαίνουν πάνω από τις  καταιγίδες, κάποια ονομάζονται «Sprites» και κάποια άλλα «Blue Jets». Ενδεχομένως να υπάρχουν και συνδυασμοί μεταξύ τους.

«Είναι ελαφρώς διαφορετικά από τις αστραπές», δήλωσε ο Δρ Neubert στο BBC News. σχετικά με τα Sprites. «Είναι ένας παλμός του ηλεκτρικού πεδίου που ταξιδεύει προς τα επάνω. Όταν η ατμόσφαιρα γίνει λεπτή, στο πεδίο μπορεί να γίνει αποφόρτιση».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα Blue jets είναι ηλεκτρικές εκκενώσεις προς τα πάνω από τις κορυφές σύννεφων και είναι τα λιγότερο γνωστά, είπε ο Δρ Martin Fullekrug από το Πανεπιστήμιο του Bath.

Με βάση αυτά δεν υπάρχει κανένα μυστήριο, ούτε εξωγήινοι πάνω από τα κεφάλια μας, ούτε ρουφήχτρες, ούτε τίποτα.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δείτε το video που ακολουθεί, καθώς είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και ως προς την μία πλευρά και ως προς την επιστημονική. Παράλληλα οι εικόνες είναι πολύ περισσότερο από εντυπωσιακές και έτσι θα κατανοήσετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

THIS Just Happened Above Earth

diadrastika.com