Αποσυμβολισμός του Αρχετύπου της Θεάς Αθηνάς (video)

Αποσυμβολισμός του αρχετύπου της θεάς Αθηνάς

Το αρχέτυπο της Θεάς Αθηνάς.

Η Αθηνά ως η θέα της Σοφίας, υπήρξε ίσως η σπουδαιότερη θηλυκή ενέργεια του Ελληνικού Πάνθεου, για αυτό τον λόγο, τόσο η ίδια όσο και το ιερό της πτηνό η γλαύκα, συμβόλισαν στο πέρασμα των αιώνων την αρχαιοελληνική σοφία, τη φρόνηση, την φιλοσοφία, τη τέχνη, την παιδεία, αλλά και την ενόραση.

Στην παρουσίαση επιχειρείται να «ανασηκωθεί» το αρχετυπικό πέπλο της θεάς της σοφίας και προστάτιδας της πόλης των Αθηνών, της θεάς Αθηνάς.

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία «ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Με τον κον ΒΑΣΙΛΗ ΧΛΕΤΣΟ, Ερευνητή, Συγγραφέα.

Η ομιλία δόθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ., στις 21 Απριλίου 2018.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Βασίλειος Χλέτσος, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται στον τομέα του Τουρισμού. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και το 1991 ειδικεύτηκε σε θέματα Ευρωπαϊκής ένωσης στην Ιταλία κατόπιν υποτροφίας.

Ομιλεί τέσσερις ξένες γλώσσες και ασχολείται με την μελέτη αρχαίων πολιτισμών, ιστορίας, της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, μυθολογίας, και της μεταφυσικής. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό τύπο και στο διαδίκτυο. Στις δράσεις του συμπεριλαμβάνονται ομιλίες και σεμινάρια «Mυσταγωγίας» και «Mυθαγωγίας».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Από τις εκδόσεις Γεωργιάδη έχουν εκδοθεί τα βιβλία: «Η χαμένη κιβωτός της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και των μυστηρίων» (2003), «Μυστικισμός και θείο στην Ελλάδα και στον αρχαίο κόσμο» (2005), « Άνθρωπος και Γαία» (2007).
Υπό έκδοση είναι το μυθιστόρημα του «Ο Γλαύκος και η Νηρηίδα».

——

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ευχαριστούν θερμά τον κο Βασίλη Χλέτσο και το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. για την πρόσκληση τηλεοπτικής καταγραφής.

Αποσυμβολισμός του αρχετύπου της θεάς Αθηνάς – Βασίλης Χλέτσος

loading...