ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ… ΧΑΟΣ αλλά οι Πληροφορίες του Σύμπαντος είναι Ήδη Εδώ… Δίπλα σου

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ… ΧΑΟΣ
αλλά οι Πληροφορίες του Σύμπαντος είναι Ήδη Εδώ… Δίπλα σου

Τα τρία αυτά στοιχεία συνυπάρχουν… δηλαδή το Χάος, η Γαία και ο Έρωτας. Ο Έρωτας δεν γεννά… αλλά ενθαρρύνει και διευκολύνει τη γέννηση και τη Δημιουργία. Από το Χάος… γεννήθηκαν το Έρεβος και η Νύχτα, ενώ τα παιδιά τους ήταν ο Αιθέρας και η Ημέρα.

Στην αρχή λοιπόν γεννήθηκε το Χάος κι έπειτα εμφανίστηκε η Γαία… παντοτινός και ασφαλής τόπος των Αθανάτων… που εξουσιάζουν τις χιονισμένες κορφές του Ολύμπου και τα σκοτεινά Τάρταρα στα βάθη της Γαίας με τους πλατύς δρόμους. Μετά… έρχεται ο Έρως… που είναι ο ωραιότερος ανάμεσα στους Αθάνατους θεούς, όπου λύνει τα μέλη όλων των Θεών και των Ανθρώπων και δαμάζει στα στήθια την καρδιά μας… αλλά και τον Νου μας. Από το Χάος γνωρίζουμε ότι ακόμη δημιουργήθηκαν το Έρεβος κι η μαύρη νύχτα.

Κι απ’ τη Νύχτα… «γεννήθηκε» ο Αιθέρας κι η Ημέρα, που τα γέννησε σμίγοντας με «φιλότητα» με το Έρεβος.Ο Αιθέρας λοιπόν και η Ημέρα δημιουργήθηκαν από την έλξη (φιλότητα) της Νύχτας και του Ερέβους.

Οι έννοιες λοιπόν «φιλότης», «νείκος» είναι σημαντικές για την κατανόηση της διαδικασίας της εξέλιξης. Ο Εμπεδοκλής… ερμηνεύει την κίνηση στο «Σφαίρον» Σύμπαν ως την επίδραση δύο αντίρροπων δυνάμεων, της Φιλότητας και του Νείκεος, οι οποίες προκαλούν μεταβολές και μετακομίσεις στο Σύμπαν.

Έτσι λοιπόν ο καθένας από εμάς… είναι μία μορφή του Σύμπαντος Κόσμου, είναι μία μορφή-σκιά, θάλεγα… όπου οι πέντε αισθήσεις μας κατανοούν μόνο τη «σκιά»… αυτού που λέγεται Άνθρωπος. Δεν κατανοούμε πλήρως το σύνολο αυτού που είναι ο Άνθρωπος… αυτό δηλαδή που ενώνεται με όλο το Σύμπαν. Δεν αντιλαμβανόμαστε επακριβώς με τις αισθήσεις μας τη Συμπαντική μορφή του, αντιλαμβανόμαστε όμως μόνο την προβολή μας σ’ αυτό το ψεύτικο κατασκεύασμα «κουκούλι»… το λεγόμενο Ευκλείδιο, που φτιάχνουμε «τεχνηέντως» οι αισθήσεις μας.

Για σκέψου λοιπόν για μια στιγμή… ότι «εγώ» είμαι έξω από εσένα κατά την άποψη σου. Συμπαντικά όμως πρόσεξε… είμαι μέσα σου κι «εσύ»… είσαι μέσα σ’ εμένα. Άρα… οι δύο μας ταυτιζόμαστε. Κι εάν λοιπόν ταυτιζόμαστε οι δυο μας… ταυτιζόμαστε με τα πάντα. Γιατί το μέσα μιας μορφής… είναι το έξω μιας άλλης μορφής. Ενώ όσο βγαίνεις προς τα έξω… νομίζεις πως κατακτάς το Σύμπαν, τόσο όμως περιορίζεσαι προς τα μέσα.

Για να λέμε την αλήθεια… είναι μία αδυναμία πολλές φορές να κατανοήσουμε πλήρως όλα αυτά που διαβάζουμε… τόσο από αυτά που γράφω… όσο και από τα όποια επιστημονικά συγγράμματα. Γενικά υπάρχει ο φόβος μας… στο να ψάχνουμε και να συγκρουστούμε με το «κατεστημένο»… που μας προβάλλει εξ αρχής κάποιες «αλήθειες» και τις αποδεχόμαστε… χωρίς έρευνα. Θέλει θάρρος και τόλμη για να διατυπώσουμε την επιστημονική μας άποψη… χωρίς να φοβόμαστε μην «χάσουμε τη θέση» μας. Να ξεπεράσουμε τους όποιους ανθρώπινους φόβους μας.

Χρειάζεται μια πλήρη κατανόηση της «αλήθειας»… όλων αυτών που γράφω τόσο χρονικό διάστημα… διότι εάν πραγματικά νιώθεις την ταύτιση με το Σύμπαν… τότε καταλαβαίνεις ότι όλα τελικώς αλλάζουν… τόσο σε θεολογικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Γνωρίζουμε πλέον, ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο-μάτριξ κι ότι δεν υπάρχει η έννοια της ύλης… όπου είναι ένα διανοητικό κατασκεύασμα μας και είναι ίσως το αντίτιμο της «πτώσης» μας… και της μικρότητας των αισθήσεων μας… και είναι μια αδυναμία να νιώσουμε μέσα μας την 6η αίσθηση… την οποία έχουμε χάσει και την οποία πρέπει κάποια στιγμή να την ξανά κατακτήσουμε… για να βρούμε την ενότητα μας με το Σύμπαν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα πάντα λοιπόν είναι ενέργεια. Η ενέργεια είναι το υλικό του Σύμπαντος που δεν είναι ούτε Ευκλείδιο, ούτε τρισδιάστατο. Είναι έξω από τις αισθήσεις μας… είναι το λεγόμενο Χάος, το Έρεβος…! Το υλικό λοιπόν από το οποίο πηγάζουν όλα αυτά τα δευτερογενή «γεγονότα»… και είναι όλο αυτό που μας δημιουργεί και που ονομάζουμε… «εικονική» πραγματικότητα και είναι έξω από τη δυνατότητα των αισθήσεων μας.

Κάποτε… το ονόμαζαν Χάος… αλλά σήμερα η Νέα Φυσική το ονομάζει Ψευδοκενό. Ο χώρος είναι γεμάτος από αυτό το Ψευδοκενό… όπου εάν κουνηθεί λίγο κι εάν υπάρξει μία μικροδιακύμανση του, τότε γεννιέται ένας κόσμος και όχι ένα Σύμπαν. Σύμπαν είναι όλοι οι κόσμοι μαζί και υπάρχουν όπως γνωρίζουμε… άπειροι. Όμως οι κόσμοι αυτοί… είναι μια αφαίρεση, διότι το Σύμπαν είναι Ένα και ούτε σε κόσμους (μικροσύμπαντα) μπορούμε να το χωρίσουμε.

Το φαινόμενο της μετάδοσης της πληροφορίας… δεν έχει γίνει σε χώρο Ευκλείδιο και τρισδιάστατο χώρο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ταχύτητα από του φωτός. Εάν θεωρήσουμε λοιπόν ότι κάποτε συνέβη η ονομαζόμενη «Μεγάλη Έκρηξη»… τότε το μεγαλύτερο μέρος των φωτονίων είναι συσχετισμένο εν τη γενέσει τους. Αυτό δηλαδή σημαίνει… ότι τα φωτόνια που βρίσκονται… στο Σείριο… με τα φωτόνια που βρίσκονται μέσα στο μυαλό σου, κάποτε ήταν συσχετισμένα. Άρα… δεν χρειάζεται να πάμε εκεί… για να μάθουμε τις όποιες πληροφορίες… διότι οι πληροφορίες έχουν μεταφερθεί μέσω των συσχετισμένων φωτονίων και βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας.

Και παρότι πλέον ξέρουμε ότι πάνω από 2 τρις Γαλαξίες εμπεριέχονται μέσα στο Σύμπαν… ΕΣΥ… προετοίμασε λοιπόν τον Εαυτό σου… μ’ έναν τέτοιο τρόπο… ώστε να καταλαβαίνει τις όποιες πληροφορίες. Οι πληροφορίες του Σύμπαντος είναι ήδη εδώ… δίπλα σου… και μάλιστα έχουν καταφθάσει με πολύ μεγάλες και πολλαπλάσιες ταχύτητες… από την ταχύτητα του φωτός… και είναι τα δικά σου «φωτόνια»… ενεργοποίησης. Αυτό συμβαίνει… μέσα από τα «κβαντικά πηγάδια». Τα πηγάδια λοιπόν αυτά… έχουν πλέον (νερό)… και ήρθε η ώρα να πας να γεμίσεις την στάμνα…!

Δες Ποιο Είναι το Αιγυπτιακό σου Ζώδιο

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
Ioannis Stogiannos