Τι Μπορεί να μας Κρύβουν για τον Πλανήτη Αφροδίτη;

Τι Μπορεί να μας Κρύβουν για τον Πλανήτη Αφροδίτη;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Πλανήτης Αφροδίτη είναι ένας κόσμος, μόλις “δίπλα” μας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά μας. Είναι ένας από τους κοντινότερούς μας πλανήτες, αλλά σύμφωνα με τους αστρονόμους επικρατεί κόλαση -από πλευράς θερμοκρασίας- παρά την παιχνιδιάρικη εντύπωση που δίνει το όνομα της χαριτωμένης αρχαίας θεάς που του χάρισαν.

Παλιότερα είχε υποστηριχτεί ότι, ο περίπου ίσου μεγέθους με την Γη πλανήτης, θα μπορούσε να διαθέτει ζωή ή να υπήρξε κάποτε ζωή εκεί. Μα όλα αυτά κυνηγήθηκαν και κατέληξαν να αποτελούν μυθιστορήματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η ιδέα, αυτή όμως, άρχισε να ξεπερνιέται σιγά-σιγά σύμφωνα με πιο σύγχρονες εκτιμήσεις που έφεραν στην δημοσιότητα επιστήμονες της NASA και οι οποίες βασίστηκαν σε εξομοιωτές κλίματος και σε άλλα μοντέλα και εφαρμογές..

Με επικεφαλής τον Μάικλ Γουέι του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, έγινε μία σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Geophysical Research Letters της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, όπου θεωρούν πιθανόν πριν δύο δισεκατομμύρια χρόνια να υπήρχε εκεί κάπου ένας ρηχός ωκεανός με νερό. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα πρέπει να ήταν κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν σήμερα – διαφορετικά το νερό θα είχε εξατμιστεί.

Ανάμεσα σε άλλα, αυτή η μελέτη, σύμφωνα με το in.gr,  υποστηρίζεται ότι τότε, μπορεί να υπήρχαν συνθήκες φιλικές προς τη ζωή, ενώ οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι η Αφροδίτη θα μπορούσε να είναι ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, πριν ακόμα και από την Γη. Όλα αυτά, όμως, πριν από τουλάχιστον 715 εκατομμύρια χρόνια περίπου.

Παρά τις εικασίες και τις πιθανότητες, αυτή η ανακοίνωση πυροδότησε νέες θεωρίες ή αναθέρμανε εκείνες που υποστήριζαν κάτι ανάλογο πριν αρκετές δεκαετίες, αλλά θεωρήθηκαν παραμύθια.

Στις μέρες μας, υπάρχουν αρκετές εικόνες που ιντριγκάρουν όσο και αυτές που έρχονται από τον πλανήτη Άρη, καθώς έχουν εντοπιστεί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε δομές, όπως κτίρια ή βάσεις, ή ακόμη και συγκροτήματα κτιρίων ή, ίσως, πόλεων.

Διαβάστε επίσης:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ (video)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιπλέον, στις αρχές Απριλίου 2018, ο καθηγητής Rakesh Mogul και βιολογικός χημικός στο Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστήριξε σε έρευνα της NASA που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astrobiology, ότι τα όξινα σύννεφα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μία μορφή απλής μικροβιακής ζωής. Επίσης, ότι τα μυστηριώδη «μπαλώματα» ή κηλίδες θα μπορούσαν να είναι άνθη φυκιών, όπως αυτά που υπάρχουν σε λίμνες και θάλασσες, όπως μας μεταφέρει το protothema.gr.

Ένα χρόνο πριν, το businessinsider.com αναφέρεται σε μία παράξενη ανωμαλία που εκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και σχετίζεται με βαρυτικά κύματα. Κάποιοι υποστήριξαν ότι θα μπορούσαν να είναι τεχνητά.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον δεύτερο σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτη; Είναι πιθανό, το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά την Σελήνη, να φιλοξενούσε κάποτε ζωή με νοήμονα όντα; Θα μπορούσαν αυτά να μοιάζουν με τους ανθρώπους, αφού τα όσα ευρήματα θυμίζουν τεχνητές κατασκευές όπως στην Γη; Μήπως σε έναν άλλο κύκλο ζωής, έφτασαν κάποτε άνθρωποι ως εκεί και ίδρυσαν μία αποικία;

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ και ΚΤΙΡΙΑ στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ σε ΕΙΚΟΝΕΣ της NASA (video)

Και τι γίνεται με όλα εκείνα τα ιπτάμενα αντικείμενα που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί γύρω από την Αφροδίτη; Μήπως υπάρχουν και εκεί βάσεις εξωγήινων, όπως υποστηρίζεται ότι συμβαίνει με την Σελήνη; Μήπως – αν υπάρχει κάποιο είδος – η ζωή στην Αφροδίτη δεν βρίσκεται μόνο σε μικροβιακή κατάσταση, αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο;

Τι Μπορεί να μας Κρύβουν για τον Πλανήτη Αφροδίτη;

Δείτε και το σχετικό video που ακολουθεί:

What Are They Hiding On Venus

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com