Σε Τάφο Πυραμίδα Βρέθηκε Μνήμα του Αρχαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα, τον Μοναδικό στην Τουρκία

Σε Τάφο Πυραμίδα Βρέθηκε Μνήμα του Αρχαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα, τον Μοναδικό στην Τουρκία

Στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας εντοπίστηκε ο τάφος του Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα, του διασημότερου πυγμάχου της αρχαιότητας, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται Τούρκοι αρχαιολόγοι.

Ο τάφος του Έλληνα πυγμάχου θεωρείται ότι είναι τελικά το μαυσωλείο που για χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής Τουργκούτ της Μαρμαρίδας στην Τουρκία επισκέπτονται για να κάνουν ευχές.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΗΑ, πρόκειται για τον μοναδικό τάφο πυραμίδα που σώζεται σήμερα στην Τουρκία. Επισημαίνεται ότι πριν από 2.300 χρόνια ο Διαγόρας είχε ζητήσει να γίνει ο τάφος του ψηλά ώστε να μπορεί να τα παρατηρεί όλα από εκεί και κανένας να μην μπορεί να βλάψει τον τάφο του.

Μέχρι πριν από 40 χρόνια ο λαός πήγαινε και έκανε τάματα στον τάφο που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την περιοχή Τουργκούτ της Μαρμαρίδας, αναμένοντας να εισακουστούν οι προσευχές του. Μάλιστα πριν από 40 χρόνια οι νέοι που πήγαιναν στρατό έπαιρναν μια χούφτα χώμα από τον τάφο και αν επέστρεφαν σώοι, τοποθετούσαν πάλι το χώμα πίσω στη θέση του. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, έχει ύψος έξι μέτρα και πλάτος τρία μέτρα.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία ξεναγό, Αλτάι Οζτζάν, ο τάφος ανήκει στο Διαγόρα και τη σύζυγό του Ανδρομάχη και η επιγραφή που υπάρχει στην είσοδο γράφει ότι θα τους παρακολουθεί όλους από ψηλά.

ant1news.gr

loading...