8 Συμπτώματα Σοβαρών Ασθενειών που Εκδηλώνονται στα Μάτια

8 Συμπτώματα Σοβαρών Ασθενειών που Εκδηλώνονται στα Μάτια

Το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι πραγματικά απίστευτο. Όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά, το σώμα μας έχει τον τρόπο να στέλνει σημάδια για να μας προειδοποιήσει. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι μέσω των ματιών.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα μάτια μας είναι το παράθυρο προς την υγεία μας.

Δείτε μερικές παθήσεις των ματιών και τι δείχνουν όσον αφορά την υγεία μας.

1. Επίμονο Κριθαράκι

8 Συμπτώματα Σοβαρών Ασθενειών που Εκδηλώνονται στα Μάτια. Ειδικά το Τελευταίο ΔΕΝ πρέπει να το Αγνοήσουμε!

Ένα κριθαράκι που δεν λέει να φύγει για περισσότερο από 3 μήνες ή εμφανίζεται ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο, μπορεί να υποδηλώνει μια σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται καρκίνωμα σμηγματογόνων αδένων.

2. Εξαφανίζονται τα φρύδια

Αν τα φρύδια σας έχουν γίνει πολύ λεπτά και το 1/3 των φρυδιών σας έχει «εξαφανιστεί», μπορεί να πάσχετε από δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

3. Κάψιμο στα μάτια ή θολή όραση όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή

Το «Σύνδρομο της όρασης υπολογιστών» (CVS) είναι μια πάθηση που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κούρασης των ματιών λόγω της έλλειψης αντίθεσης στην οθόνη σε συνδυασμό με πάρα πολλή δουλειά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

4. «Τυφλό» σημείο στην όρασή σας, «φωτάκια» μία κυματιστή γραμμή

Η διαταραγμένη όραση είναι συχνά το αποτέλεσμα της αύρας, ημικρανία που συνήθως ακολουθείται από πονοκέφαλο, αν και όχι πάντα

6. Φουσκωμένα μάτια

Τα διογκωμένα μάτια είναι συνήθως αποτέλεσμα υπερδραστηριότητας του θυρεοειδούς αδένα, μια κατάσταση γνωστή ως υπερθυρεοειδισμός.

6. Το λευκό τμήμα του ματιού έχει γίνει κίτρινο

8 Συμπτώματα Σοβαρών Ασθενειών που Εκδηλώνονται στα Μάτια. Ειδικά το Τελευταίο ΔΕΝ πρέπει να το Αγνοήσουμε!

Προκαλείται από τον ίκτερο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό των νεογνών με ανώριμη ηπατική λειτουργία, αλλά και σε εκείνους που πάσχουν από ασθένειες του ήπατος.

7. Θολή όραση σε έναν διαβητικό

Τα οφθαλμολογικά προβλήματα όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια – μια κατάσταση στην οποία το κυκλοφορικό σύστημα του ματιού επηρεάζεται από την ασθένεια – είναι αρκετά συχνές στους διαβητικούς. Αυτή είναι η κύρια αιτία τύφλωσης σε ενήλικες Αμερικανούς που πάσχουν από διαβήτη.

8. Διπλή όραση ή απώλεια της όρασης

Σε γενικές γραμμές, η απώλεια της όρασης και η διπλωπία έχουν αναγνωριστεί ως προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μάθετε περισσότερα για την σύνδεση της υγείας και των ματιών μας στο βίντεο που ακολουθεί:

Things Your Eyes Are Trying To Tell You About Your Health

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

davidwolfe.com και fanpage.gr

loading...