ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ΝΕΟ ΟΠΛΟ του ΠΟΥΤΙΝ που ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα εκπληκτικό και μοναδικό όπλο ετοιμάζει η Ρωσία, που πριν μερικά χρόνια θα λέγαμε ότι ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα γεγονότα, η πραγματικότητα τείνει να ξεπεράσει όλα αυτά που βλέπαμε στις ταινίες αυτού του είδους.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Ρωσία κατασκευάζει μια ακτίνα θανάτου με κανόνια λέιζερ ικανή να στοχεύει και να καταστρέφει αντικείμενα στο διάστημα.

Πέρα από κάποιες φήμες που υποστηρίζουν ότι το όπλο φτιάχνεται για να αντιμετωπίσει εξωγήινα διαστημόπλοια που πλησιάζουν, το συγκεκριμένο κανόνι φτιάχνεται για εντελώς διαφορετικούς λόγους, που όμως προκαλεί φόβο στους αμερικανούς στρατιωτικούς -και όχι μόνο- με την ισχύ που θα έχει.

Το τεράστιο όπλο θα έχει το μέγεθος ενός τηλεσκοπίου και θα μπορεί να εκμηδενίσει όλα τα διάφορα συντρίμμια που βρίσκονται σε τροχιά και απειλούν διαστημόπλοια και πυραύλους που εκτοξεύονται από την Γη, επιβεβαίωσε η Ρωσία.

Αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κανόνι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να καταστρέψουν τα συντρίμμια, οι ειδικοί φοβούνται ότι το εν λόγω κανόνι θα μπορούσε να γίνει ένα πρακτικό μέρος του οπλοστασίου του Βλαντιμίρ Πούτιν .

Η τελευταία αποκάλυψη έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον επικεφαλή των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ που προειδοποίησε ότι ένας διαστημικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει μεταξύ των υπερδυνάμεων «μέσα σε λίγα χρόνια».

Οι ερευνητές που εργάζονται για μια θυγατρική της Roscosmos, το ρωσικό ισοδύναμο της Nasa, έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Η ομάδα επιστημονικών και βιομηχανικών εταιρειών «Precision Instrument Systems» (NPK SPP) θέλει να μετατρέψει ένα τηλεσκόπιο σε κέντρο οπτικών λέιζερ Altay (AOLTs) κοντά στο Savvushka, περίπου 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Kazak, αποκαλύπτει μια έκθεση που υποβλήθηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

«Η συσκευή αναμένεται να τροφοδοτείται από μια γεννήτρια στερεάς κατάστασης, αν και η ομάδα του έργου δεν έχει ακόμη επιλέξει το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το όπλο θα εστιάζει μια δέσμη πάνω στην επιφάνεια ενός αντικειμένου στο διάστημα, θα παράγει περίσσεια θερμότητας η οποία θα εξαναγκάσει τα αντικείμενα να εξατμιστούν ή, με μία μια ισχυρότερη δέσμη, αυτά να μετατρέπονται σε πλάσμα.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Διαστημικής Παρακολούθησης των Ηνωμένων Πολιτειών, περισσότερα από 21.000 αντικείμενα-συντρίμμια είναι μεγαλύτερα από 10 εκατοστά (3.9 ίντσες) και βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Αυτά προέρχονται από διάφορα στάδια εγκαταλελειμμένων στοιχείων εκτόξευσης διαστημόπλοιων και πυραύλων, που στην ουσία αποτελούν κατακερματισμένα απορρίμματα.

Οι επιστήμονες του Roscosmos υποστηρίζουν ότι αν το ζήτημα των διαστημικών συντριμμιών δεν αντιμετωπιστεί σύντομα, θα μπορούσαν να φράξουν την τροχιά της Γης και να κάνει τις εκτοξεύσεις σχεδόν αδύνατες στους επόμενους έναν ή δύο αιώνες.

Όπως αναφέρει η Daly Mail, η Ρωσία αναπτύσσει συστήματα σε αεροπλάνα που ουσιαστικά αποτελούν μέρος ενός αντι-δορυφορικού συστήματος.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο γενικός σχεδιαστής Almaz-Antey Pavel Sozinov είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι έχουν αναπτυχθεί όπλα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν ηλεκτρονικά ή να επιτύχουν «άμεση λειτουργική καταστροφή των στοιχείων που λειτουργούν σε τροχιά», ύστερα από ανάθεση Ρώσων ηγετών και αξιοματούχων

Ο Samuel Bendett, ερευνητικός αναλυτής του Κέντρου Ναυτικών Αναλύσεων, δήλωσε στον DefenseOne:

«Η Ρωσία θεωρεί τους αμερικανικούς δορυφόρους μια σημαντική απειλή όταν πρόκειται για πιθανή αντιπαράθεση.

Δουλεύουν ενεργά για να αντιμετωπίσουν τις τεχνολογίες των ΗΠΑ στο διάστημα, όπως τις πιθανές τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου να μπορούν να στοχεύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω.

Οι εξελίξεις στις τεχνολογίες λέιζερ συμβαδίζουν με την πρόοδο των ΗΠΑ και της Κίνας σε αυτόν τον τομέα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται επίσης στην πρόκληση που παρουσιάζει ο διαστημικός πόλεμος.

Ο επικεφαλής του προσωπικού του αμερικανικού στρατού, David Goldfein, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν νέα εργαλεία, εξειδικευμένη εκπαίδευση και δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να προετοιμαστούν για μία μάχη στο διάστημα.

Μιλώντας στο Air Force Association’s 34ο ετήσιο Air Warfare Symposium and Technology Exposition στο Ορλάντο, ο γενικός Goldfein δήλωσε:

«Είναι ώρα για εμάς ως υπηρεσία, ανεξάρτητα από το σήμα της ειδικότητας, να αγκαλιάσουμε την υπεροχή του διαστήματος με το ίδιο πάθος και αίσθηση ιδιοκτησίας, όπως εφαρμόζεται σήμερα η αεροπορική υπεροχή».

Ο στρατηγός Goldfein υποστηρίζει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι η καλύτερη θέση για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στο διάστημα.

diadrastika.com