Πώς θα ήταν Σήμερα το Εσωτερικό του Παρθενώνα Αν Δεν είχε Υποστεί Καταστροφή

Πώς θα ήταν Σήμερα το Εσωτερικό του Παρθενώνα
αν Δεν είχε Υποστεί Καταστροφή

Τα αρχαία μνημεία μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, παρέχοντας στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τους κατοικούσαν. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.

Το παρακάτω πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου, φτιάχνοντάς τα όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν.

Παρθενώνας

Τοποθετημένος επιβλητικά στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. για να στεγάσει το μνημειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. Όλοι γνωρίζουμε το εξωτερικό του ναού, αλλά τι γινόταν μέσα; Το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος και ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και χρυσό, 1.140 κιλά χρυσού, για την ακρίβεια.

Πώς θα ήταν Σήμερα το Εσωτερικό του Παρθενώνα Αν Δεν είχε Υποστεί Καταστροφή

Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα για να παρέχει την απαραίτητη για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου υγρασία. Αυτή η προφανής επίδειξη πλούτου και εξουσίας έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Για όσους υπήρξαν αρκετά τυχεροί για να δουν τον Παρθενώνα στις δόξες του, το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.

Πώς θα ήταν Σήμερα το Εσωτερικό του Παρθενώνα Αν Δεν είχε Υποστεί Καταστροφή

Διαβάστε επίσης:
Ο Παρθενώνας και οι Χρυσελεφάντινες Πόρτες του

Δείτε, στην συνέχεια, το εσωτερικό του Παρθενώνα και το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς (βασισμένο σε αντίστοιχο μικρότερο που βρέθηκε στην Βαρβάκειο) σε πλήρες μέγεθος, όπως περίπου θα ήταν μέσα στον ίδιο τον αυθεντικό ναό, σε ένα αρκετά καλής προσέγγισης αντίγραφο που έχει κατασκευαστεί στο Centennial Park στο Nashville του Tennessee.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Parthenon Nashville Athena tour in 4k

Goddess Athena, Parthenon Nashville

Δείτε επίσης το εξωτερικό του Παρθενώνα στο Nashville από drone:

Drone / Aerial Footage of “The Parthenon” in Centennial Park, Nashville, TN

με στοιχεία από:
mikropragmata.lifo.gr και thesecretrealtruth και diadrastika.com

loading...