2 Εύκολες Ασκήσεις Γιόγκα για τον Θυρεοειδή που Βοηθούν να τον Επαναφέρετε και να Διατηρήσετε την Υγεία του

2 Εύκολες Ασκήσεις Γιόγκα για τον Θυρεοειδή
που Βοηθούν να τον Επαναφέρετε και να Διατηρήσετε την Υγεία του

Λατρεύω τη γιόγκα, ωστόσο καταλαβαίνω ότι πολλοί ίσως διστάζουν να εντάξουν τη γιόγκα στην καθημερινότητά τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ωστόσο, έχουν αυξηθεί σημαντικά τόσο τα στούντιο γιόγκα όσο και οι τιμές καταναλωτικών προϊόντων που αφορούν τη γιόγκα. Κι όμως, δεν χρειάζονται ακριβά γυμναστήρια και στούντιο, ούτε η δαπάνη ενός ολόκληρου μισθού για να αποκομίσει κανείς τα οφέλη της γιόγκας.

Οι ρίζες της γιόγκα έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για πολύ καιρό, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι η γιόγκα γεννήθηκε και εξελίχθηκε στην αρχαία Ινδία, ενώ δεν είναι μια απλή άσκηση σωματικής ενδυνάμωσης, αλλά μια πρακτική που μας οδηγεί σταδιακά σε πνευματική και διανοητική πειθαρχία.

Οι βουδιστές και οι ινδουιστές δημιούργησαν τη γιόγκα ως μέσο πνευματικού διαλογισμού και την χρησιμοποίησαν ως μορφή προσευχής για αιώνες.

Πρόσφατα, παρατηρήσαμε με χαρά ότι η δύση έστρεψε το ενδιαφέρον της για τη σωματική άσκηση και τελειότητα στη γιόγκα ως μια μορφή εκγύμνασης.

Γιόγκα! Τελικά αξίζει τον κόπο;

Πολλές μελέτες προσπάθησαν να καθορίσουν την φυσική και ψυχολογική επίδραση της γιόγκα, και, ενώ δεν υπάρχει κάποια οριστική απάντηση, ορισμένοι αναφέρουν ότι γιόγκα μειώνει τους κινδύνους που απειλούν την υγεία και προσφέρει ψυχική ηρεμία.

Πράγματι, υπάρχουν στάσεις της Asana yoga που βοηθούν την ισορροπία ενός από τα πιο σημαντικά και σκληρά εργαζόμενα όργανα του οργανισμού μας: του θυρεοειδούς αδένα.

Ο θυρεοειδής μας είναι απαραίτητος όσον αφορά τον τρόπο που το ανοσοποιητικό μας σύστημα ανταποκρίνεται στις εξωτερικές εντάσεις που μας επηρεάζουν. Ο θυρεοειδής καθορίζει την επίδραση των τοξικών χημικών ουσιών σε κάθε όργανο του οργανισμού μας.

Σε έναν κόσμο που πλημμυρίζει κάθε μέρα από τοξικά στοιχεία, η ισορροπία του θυρεοειδούς μας αδένα εύκολα διαταράσσεται. Οπότε, αντί να προσπαθούμε να επανορθώσουμε αυτή την ανισορροπία με συνταγογραφούμενα φάρμακα, μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς μας με αυτές τις 2 απλές ασκήσεις γιόγκα Asana:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης:
Ξαπλώνει στο Κρεβάτι και Φέρνει τα Γόνατα στο Στήθος για 1 λεπτό. Δοκιμάστε το κι Εσείς και Θα Αλλάξει η Ζωή σας

Sarvanga Asana

Asana σημαίνει ότι το σώμα μας πρέπει να παραμείνει ακίνητο, ενώ sarvanga στα σανσκτιτικά σημαίνει «ολόκληρο το σώμα». Το sarvangasana είναι μια στάση ώμων στην οποία όλο το σώμα διατηρεί μια όρθια στάση.

Αυτή η στάση γιόγκα είναι μία από τις καλύτερες που ενεργοποιεί την αντιστροφή της ροής του αίματος και θεωρείται ότι αναζωογονεί τον θυρεοειδή αδένα μας σε εξαιρετικό βαθμό. Επειδή το σώμα βρίσκεται σε ανάποδη στάση, η επίδραση της πίεσης στο νευρικό σύστημα της κεφαλής και του λαιμού βοηθά στην δραστηριοποίηση της υπόφυσης και της επίφυσης.

Μεθοδολογία!

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα.

Κρατήστε τα πόδια σας ενωμένα και σιγά-σιγά προσπαθήστε να τα ανασηκώσετε.

Τοποθετώντας τις παλάμες σας στο κάτω μέρος της πλάτης, ανασηκώστε τους γοφούς από το έδαφος.

Ισιώστε τα πόδια και κρατήστε τους αγκώνες σας στο έδαφος για να στηρίξετε την πλάτη σας.

Στη στάση αυτή, ο θυρεοειδής αδένας σας πιέζεται προς το πηγούνι.

Διατηρήστε το σώμα σε μια σταθερή και ευθεία κάθετη γραμμή και αποφύγετε την ταλάντευση δεξιά ή αριστερά, εμπρός ή πίσω.

Το σώμα σας θα πρέπει να στηρίζεται στους ώμους και τους δικέφαλους μύες σας ενώ η αναπνοή σας είναι σταθερή και βαθιά.

Διαβάστε επίσης:
3 Εντυπωσιακά Πράγματα που θα σας Συμβούν εάν κάνετε Καθημερινά αυτή την άσκηση Γιόγκα

Matsya Asana

Η φράση αυτή στην κυριολεξία σημαίνει «κολυμπάω σαν ψάρι μέσα στο νερό», είναι πολύ εύκολη και έχει μεγάλη επίδραση στη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Η στάση αυτή όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, αλλά μπορεί να ωφελήσει και ολόκληρο το νευρικό σύστημα.

Δείτε την:

Yoga To Increase Breath Capacity In The Middle Chest Area – Matsya Asana (Fish Pose)

Δείτε επίσης:

5 Quick Yoga Poses For THYROID Problems & Disorders

Θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα εξάσκησης. Αυτές οι γενικές πληροφορίες δεν προορίζονται για τη διάγνωση οποιασδήποτε ιατρικής πάθησης ή για την αντικατάσταση ιατρικής θεραπείας.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Κείμενο – Επιμέλεια, Λ.Τ.
naturalsoul.gr

loading...