Λεύκανση Δοντιών με Αιθέρια Έλαια και Συνταγές για ένα Λαμπερό Χαμόγελο!

Λεύκανση Δοντιών με Αιθέρια Έλαια και Συνταγές
για ένα Λαμπερό Χαμόγελο!

Είναι αυτονόητο ότι ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο κάνει την εμφάνισή μας ακαταμάχητη και εκτοξεύει την αυτοπεποίθησή μας.

Ωστόσο, μετά από χιλιάδες φλυτζάνια καφέ που έχω πιει στη ζωή μου είναι επόμενο τα δόντια να έχουν χάσει τη λάμψη τους και να κιτρινίζουν. Είχα δοκιμάσει κι άλλους φυσικούς τρόπους που χαρίζουν στα δόντια λάμψη, όπως η μαγειρική σόδα, που είναι πολύ αποτελεσματικές.

Όταν ακούμε για αιθέρια έλαια, συνήθως το μυαλό μας πάει σε χρήσεις που αφορούν αρωματοθεραπεία και μασάζ, κι όμως πολλά αιθέρια έλαια κάνουν πολύ καλό και στη στοματική υγεία.

Τα αιθέρια έλαια από γαρίφαλο, λεμόνι και μέντα είναι πολύ καλές επιλογές. Έχουν εξαιρετικές αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται συνήθως ως ένα στοματικό διάλυμα για αποφυγή μολύνσεων.

Αλλά τι γίνεται με τη λεύκανση των δοντιών; Μπορούν τα αιθέρια έλαια να βοηθήσουν πραγματικά να κάνουν τα δόντια μας αστραφτερά; Η απάντηση φαίνεται να είναι θετική. Υπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε ένα βολικό και εύχρηστο μίγμα για λεύκανση των δοντιών.

Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα να επισημάνω ότι η κατάποση αιθέριων ελαίων μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτά τα έλαια είναι εξαιρετικά ισχυρά και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Ενώ ορισμένα αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρότερα από άλλα, καλύτερα να αποφεύγετε την κατάποση αιθέριων ελαίων ως θεραπεία, εκτός εάν είστε υπό την επίβλεψη ειδικών.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑ.

Η χρήση μίας φυσικής θεραπείας για λεύκανση των δοντιών δεν θα έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, διότι πρέπει να συνοδεύεται κι από ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε καπνιστής ή πίνετε πολλά ποτά που προκαλούν λεκέδες, όπως καφέ ή αναψυκτικά.

Φυσικά, ο αποχρωματισμός των δοντιών δεν οφείλεται πάντοτε σε κακές συνήθειες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα δόντια σας χάνουν τη λάμψη τους τους και αποκτούν εκείνο το αποκρουστικό κίτρινο χρώμα με την πάροδο του χρόνου. Ας δούμε μερικούς από τους κύριους παράγοντες:

• Γενετικοί λόγοι: Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αποχρωματισμό των δοντιών από άλλα άτομα λόγω γενετικών παραγόντων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

• Ορισμένα ροφήματα: Πολλά ποτά μπορούν κιτρινίζουν τα δόντια μας όταν τα καταναλώνουμε για μεγάλη χρονική περίοδο. Ο καφές είναι ένας τεράστιος ένοχος, όπως και τα αναψυκτικά με σκούρο χρώμα τύπου κόλα. Το μαύρο τσάι μπορεί να είναι πιο υγιές επιλογή ροφήματος, αλλά ενδεχομένως να σκουράνει τα δόντια μας.

• Ορισμένα τρόφιμα: Πολλοί τύποι τροφίμων ενδεχομένως να βλάψουν το σμάλτο των δοντιών με την πάροδο του χρόνου. Αυτό αποκαλύπτει το κίτρινο χρώμα κάτω από το σμάλτο.

• Κάπνισμα: Τίποτα δεν κάνει τα δόντια σας να κιτρινίζουν και να λεκιάζονται περισσότερο από το κάπνισμα ή το μάσημα καπνού. Εάν χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα για τη διακοπή του καπνίσματος, τώρα έχετε άλλο ένα.

• Ορισμένα φάρμακα: Ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δοντιών σας. Αυτά περιλαμβάνουν αντιισταμινικάφάρμακα για την αρτηριακή πίεσηαντιψυχωσικά και ορισμένα αντιβιοτικά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα σας προτείνει ο οδοντίατρός σας για να επαναφέρετε τη λάμψη στο χαμόγελό σας, καθώς και διάφορα προϊόντα λεύκανσης που μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο. Οι οδοντιατρικές εργασίες όμως είναι πολύ ακριβές, κι ευτυχώς, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι υπάρχουν πολλές ασφαλείς και φυσικές επιλογές!

Εκτός από τη λήψη προληπτικών μέτρων, μερικές από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για λευκά δόντια περιλαμβάνουν συστατικά, όπως φράουλεςμηλόξυδο και μαγειρική σόδα.

Ωστόσο, εδώ θα αναφέρουμε μερικές συνταγές με τα καλύτερα αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα δόντια σας και να ανακτήσετε το χαμένο αστραφτερό σας χαμόγελο. Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το σκοπό αυτό και με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ.

Μπορεί να είναι κοινότοπο και παλιό, αλλά υπάρχει πραγματικά ένα αιθέριο έλαιο εξειδικευμένο για κάθε ασθένεια ή κατάσταση της υγείας. Είτε αφορά τη θεραπεία μυαλγίας, ή πόνου στις αρθρώσεις, ή φροντίδα του δέρματος υπάρχει κάποιο αιθέριο έλαιο που μπορεί να βοηθήσει. Η στοματική υγεία γενικότερα και η λεύκανση δοντιών δεν αποτελούν εξαιρέσεις.

Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πιο λευκά, πιο όμορφα δόντια, επειδή περιέχουν φυτικές χημικές ενώσεις αρκετά ισχυρές για να εξαλείψουν τους δυσάρεστους λεκέδες. Ορισμένα δε, περιέχουν ενώσεις όπως το λιμονένιο, το οποίο είναι ένας φυσικός παράγοντας λεύκανσης για τα δόντια και το δέρμα. Επίσης βοηθούν στη δροσερή αναπνοή και την αποφυγή μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ;

Ενώ η λίστα των αιθέριων ελαίων που είναι γνωστή για τις ιδιότητες λεύκανσης των δοντιών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ο κατάλογος για πολλές άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν ακόμα πολλά έλαια που μπορεί να είναι αποτελεσματικά. Ίσως είναι και περισσότερα, αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα παρακάτω 4 έλαια είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες και θα λαμπρύνουν το χαμόγελό σας.

• Αιθέριο Έλαιο Λεμονιού
• Αιθέριο Έλαιο Μέντας
• Αιθέριο Έλαιο από γλυκό πορτοκάλι
• Αιθέριο Έλαιο από Γωλθερία (Wintergreen)

ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για να πετύχετε μια λεύκανση. Ας δούμε κάποιους απλούς τρόπους και μετά θα σας δείξουμε ορισμένες συνταγές για λεύκανση των δοντιών.

ΑΠΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

1) Προσθήκη στην οδοντόκρεμα: Απλά αλείφουμε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσα και προσθέτουμε μόνο μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού. Βουρτσίζουμε κανονικά.

2) Σαν στοματικό διάλυμα για πιο λαμπερά δόντια: Προσθέτουμε 4 ή 5 σταγόνες του αιθέριου ελαίου, που έχουμε επιλέξει από τα παραπάνω 4, σε ένα φλιτζάνι καθαρό και ζεστό νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε δύο κουταλάκια του γλυκού ξυλιτόλη στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά τα συστατικά και χρησιμοποιούμε κάνοντας στοματική πλύση μετά από γεύμα.

3) Με ανάμιξη σε μαγειρική σόδα: Προσθέτουμε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας. Χτυπάμε τα υλικά για να σχηματιστεί μια μαλακή πάστα και βουρτσίζουμε κανονικά.

4) Σε μια κουταλιά μέλι: Προσθέτουμε μια σταγόνα μέντας ή αιθέριο έλαιο wintegreen σε μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τρίβουμε το μείγμα στα δόντια και αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.

Μερικές από αυτές τις συνταγές μπορεί να φθείρουν το σμάλτο στα δόντια σας λόγω της διαδικασίας λείανσης. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι η μαγειρική σόδα δεν λειαίνει τόσο πολύ όσο θεωρούσαμε κάποτε. Για λόγους ασφαλείας, μην κάνετε καθημερινή χρήση αυτών των συνταγών. Περιοριστείτε σε μία φορά κάθε λίγες μέρες και θα δείτε βελτίωση.

1) Μάσκα από αιθέρια έλαια για τα δόντια.

Θα χρειαστείτε:
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού ή γλυκού πορτοκαλιού.
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
• Νερό και ένα μικρό μπολ ή πιάτο.

Τι κάνουμε:
• Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα πιάτο ή μπολ και φτιάξτε ένα μαλακό μίγμα.
• Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο μίγμα και βουρτσίστε τα δόντια σας.
• Αφήστε για 2 ή 3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα σας καλά.

2) Συνταγή απομάκρυνσης λεκέδων με αιθέριο έλαιο μέντας.

Θα χρειαστείτε
• 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου μέντας
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού
• μισό κουταλάκι του γλυκού μπεντονίτη
• 1 κάψουλα ενεργού άνθρακα
• Νερό και ένα μικρό μπολ

Τι να κάνετε:
• Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί.
• Εφαρμόστε το μίγμα στην οδοντόβουρτσα και τρίψτε ελαφρά τα δόντια σας.
• Αφήστε να λειτουργήσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και βουρτσίστε κανονικά.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Φροντίστε να μην καταπιείτε τις συνταγές με τα αιθέρια έλαια και ξεπλύνετε κανονικά και σχολαστικά μετά τη χρήση.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.
share24.gr

loading...