Τι Παθαίνει το Σώμα μας Όταν Κόβουμε Εντελώς το Κοκό

Τι Παθαίνει το Σώμα μας Όταν Κόβουμε Εντελώς το Κοκό

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί το πάθος ζωντανό σε μία μακροχρόνια σχέση. Ανεξάρτητα από το πόσο σταθερή είναι η σχέση σας, με την πάροδο του χρόνου, η επιθυμία και ο πόθος θα αντικατασταθούν από τη συνήθεια και τις καθημερινές ανησυχίες, εκτός και αν προσπαθείτε συνειδητά και οι δύο να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή.

Έχετε στο νου σας ότι η απόλυτη διακοπή της ενεργής σε χουαλικής ζωής μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στη σχέση σας αλλά και την υγεία σας.

# 1. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα σταματήσει τη βέλτιστη λειτουργία του.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έχουν λιγότερο ενεργή ή απούσα ζωής από το “κοκό” έχουν επίσης ένα ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με τους ανθρώπους που συνεχίζουν να το απολαμβάνουν τακτικά. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει ευκολότερη πρόσβαση των μικροβίων στον οργανισμό!

# 2. Περισσότερη ένταση και άγχος

Καθώς ο οργανισμός δεν επωφελείται από τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κανονικά κατά τη διάρκεια της πράξης, το μυαλό σας θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο νευρωτικό, θα εpε8ίζεστε πιο εύκολα από τις καθημερινές καταστάσεις και το εξωτερικό άγχος θα σας κυριεύει ευκολότερα σε σχέση με το πριν.

# 3. Η άσκηση γίνεται πιο δύσκολη

Όπως και με τη σωματική άσκηση, όσο λιγότερο κοκό κάνετε, τόσο περισσότερο βρίσκετε δύσκολη και επώδυνη τη σωματική άσκηση. Για τους άνδρες, αυτό συνεπάγεται μέχρι και δυσκολία στη διατήρηση της “ανόδου”. Για τις γυναίκες, συνήθως σημαίνει δυσκολία στο να φτάνουν στην αποκορύφωση κατά τη διάρκεια της πράξης.

# 4. Τα όνειρά σας μπορεί να αλλάξουν

Ο εγκέφαλος είναι μια πολύπλοκη μηχανή και η συνείδησή σας δεν διαφέρει. Εάν επιθυμείτε κάτι που δεν μπορείτε να το πάρετε στην πραγματική ζωή, αρχίζετε να ονειρεύεστε γι ‘αυτό. Το κοκό δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν κάνετε λίγο έως και καθόλου στον ξύπνιο σας, τόσο περισσότερο θα εμφανιστεί στα όνειρά σας. Μπορεί να φτάσετε μέχρι και στην αποκορύφωση ενώ κοιμάστε.

# 5. Χαμηλή λ1μπιντ0

Αν σου λείπει από τη ζωή είναι λογικό να το ζητάς λαι πιο πολύ… Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Αρχικά, το λιγότερο κοκό σου δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αυτό.. Αλλά εάν συνεχίσετε χωρίς αυτό, το σώμα θα προσαρμοστεί και οι πόνοι της ανάγκης θα υποχωρήσουν. Μπορείτε ακόμη και να φτάσετε στο σημείο όπου δεν αισθάνεστε καμία ανάγκη για την πράξη.

# 6. Λιγότερος ύπνο

Λόγω της έντασης και του στρες που συσσωρεύονται αν δεν έχετε μία μορφή απελευθέρωσης μέσω της πράξης, η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σας θα αρχίσουν να ολισθαίνουν. Θα κοιμάστε λιγότερο και δεν θα αισθάνεστε και τόσο ξεκούραστοι σε σχέση με το πριν.

# 7. Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου

Όσο περισσότερο κοκό κάνουν οι άνδρες, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο τεστοστερόνης στο σώμα τους. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην προστασία του προστάτη από φλεγμονή και, τελικά και από τον καρκίνο. Επίσης, περισσότερο κοκό βοηθά στη διατήρηση μιας πιο υγιούς καρδιάς καθώς από μόνο του μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μία πολύ καλή προπόνηση για την καρδιά.

Διαβάστε επίσης: Τι Συμβαίνει στο Γυναικείο Σώμα Όταν Κόβει το «Γλυκό» στο Κρεβάτι

mymind.gr

loading...