Ψάρευαν ΑΛΛΑ αυτό που Έπιασαν έχει Αναστατώσει την Κίνα (video)

[12/06/2018 - 19:05]

Ψάρευαν ΑΛΛΑ αυτό που Έπιασαν έχει Αναστατώσει την Κίνα (video)Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα παράξενο ψάρι έχει κάνει τα κύματα του σερφαρίσματος  στην Κίνα να αναστατωθούν λόγω του ασυνήθιστου της όψης του, καθώς ψαράδες εκεί που ψάρεψαν έπιασαν κάτι πολύ ασυνήθιστο στα δίχτυα τους και πραγματικά έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Το πλάσμα, που οι χρήστες του διαδικτύου ονομάζουν “ιχθυόπτηνο” ανακαλύφθηκε από αρκετούς ψαράδες στο Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Guizhou Urban, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Ενώ το σώμα του είναι κανονικά ενός φυσιολογικού ψαριού, το κεφάλι του έχει κάτι το ξεχωριστό, που δεν φαίνεται να αντιστοιχεί στα γνωστά, έως πρότινος.

Το βίντεο, που ακολουθεί στην συνέχεια, κυκλοφορεί σε κινεζικά online φόρουμ καθώς και στο Facebook επιτρέποντας στους χρήστες του διαδικτύου να συζητούν μεταξύ τους για το τι είναι πραγματικά αυτός το μυστηριώδες πλάσμα.

Κάποιοι είπαν ότι το κεφάλι του ψαριού μοιάζει με εκείνο ενός περιστεριού ή ενός παπαγάλου, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι έχει μεγαλύτερη ομοιότητα με εκείνο ενός δελφινιού.

Κάποιος, μάλιστα, είπε ότι «Μοιάζει με ραδιενεργό ψάρι».

Ένας ειδικός στους ιχθύες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε στην MailOnline ότι «δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με το είδος των κυπρίνων», αλλά θα μπορούσε να εμφανίζει μια παραμόρφωση γνωστή ως «πατημένα», που συχνά παρατηρείται στα ψάρια.

Ο Yang Xing, εμπειρογνώμονας από το Ινστιτούτο Ερευνών Αλιείας Guizhou, δήλωσε στο Guizhou Urban Daily ότι είναι στην πραγματικότητα ένας παραμορφωμένος κυπρίνος.

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η παραμόρφωση παρατηρείται συνήθως μεταξύ των ειδών του γλυκού νερού και συνέχισε να εξηγεί τις πιθανές αιτίες της παραμόρφωσης.

«Πιθανόν σαν έμβρυο να υπέστη κάποια βλάβη καθόσον μεγάλωνε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ότι η έλλειψη οξυγόνου στο νερό – λόγω υπερβολικά πολυσύχναστης αλιείας – προκάλεσε την παραμόρφωση της κεφαλής».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ψάρια απελευθερώθηκαν από τους ψαράδες μετά τη σύλληψή τους.

Ανάμεσα στις πολλές θεωρίες έχουν αναθαρρήσει και εκείνες που “βλέπουν” ότι θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε διάφορα μυθικά όντα ή τέρατα που ήταν πουλιά και ψάρια μαζί, ή ψάρια και άνθρωποι και άλλα πολλά τέτοια.

Δείτε το video όπου δείχνει το περίεργο ψάρι να προσπθαθεί να αναπνέει στο έδαφος, αλλά παραδόξως δεν σπαρταράει και αφήστε μας την γνώμη σας παρακάτω:

What exactly is this? Odd fish with a BIRD-shaped head stuns the internet

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ