Βγάζετε Σπυράκια στον Πισινό; Δείτε 4 τρόπους να Απαλλαγείτε

[28/06/2018 - 13:05]

Βγάζετε Σπυράκια στον Πισινό; Δείτε 4 τρόπους να Απαλλαγείτε

Σαν να μην έφταναν τα σπυράκια που εμφανίζονται στο μέτωπο, το πηγούνι, τη μύτη και την πλάτη, τα ενοχλητικά εξανθήματα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και στην περιοχή των γλουτών.

Αρχικά, ένα βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορείτε να κάνετε εύκολα αυτό-εξέταση στο σημείο εκδήλωσης των εξανθημάτων -εκτός κι αν είστε ο άνθρωπος-λάστιχο.

Επίσης τίθεται και το ζήτημα της αμηχανίας, καθώς δύσκολα θα πάρει κανείς την απόφαση να επισκεφθεί το δερματολόγο και να… αποκαλύψει το πρόβλημα.

Πριν το πάρετε απόφαση να επισκεφθείτε τον ειδικό -το οποίο μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή- δείτε τρεις πιθανές εξηγήσεις για τα εξανθήματα.

1. Ακμή-θυλακίτιδα

Τα εξανθήματα είναι κόκκινα και ευαίσθητα στο άγγιγμα.

Στην περίπτωση αυτή, τα σπυράκια εμφανίζονται όταν νεκρά κύτταρα του δέρματος και βακτήρια φράζουν τους θύλακες της τρίχας στα οπίσθια και το πίσω μέρος των μηρών.

Αντιμετωπίζονται αρκετά εύκολα με την εφαρμογή ειδικής κρέμας με βενζοϊκό υπεροξείδιο.

Για να αποφύγετε την ακμή στο σημείο αυτό, θα πρέπει να κάνετε αμέσως ντους μετά το γυμναστήριο για να απομακρύνεται ο ιδρώτας, θα πρέπει να κάνετε τακτικά απολέπιση στην περιοχή των γλουτών και των μηρών και να φοράτε άνεταρούχα από βαμβακερό ύφασμα ώστε το δέρμα να αναπνέει.

2. Έρπης γεννητικών οργάνων

Τα εξανθήματα είναι κόκκινα, μοιάζουν με μικρές φουσκάλες (φλύκταινες), πονούν και προκαλούν φαγούρα.

Το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εξανθημάτων και στα οπίσθια. Τα συμπτώματα στην περίπτωση αυτή δεν διαφέρουν από τις τυπικές εκδηλώσεις του έρπη σε άλλα σημεία του σώματος. Μία ή περισσότερες μικροσκοπικές φουσκάλες εμφανίζονται συγκεντρωμένες σε ένα σημείο της επιδερμίδας. Μετά την αξιολόγηση και τη διάγνωση από δερματολόγο ή γυναικολόγο, θα χορηγηθεί η κατάλληλη αντι-ιική αγωγή για ταχύτερη αντιμετώπιση των εξανθημάτων.

3. Έκζεμα

Τα εξανθήματα είναι πολύ μικρά και κόκκινα, το δέρμα έχει φολιδοειδή όψη και εκδηλώνεται φαγούρα στο σημείο.

Το έκζεμα συνήθως υποχωρεί με τη βοήθεια ενυδατικής κρέμας ή λοσιόν με υδροκορτιζόνη. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα (τζιν, κολάν κ.λπ.) και ιδιαίτερα τα ρούχα από συνθετικά υφάσματα, καθώς παγιδεύουν τη θερμότητα και τον ιδρώτα. Εάν τα εξανθήματα δεν υποχωρούν, ο δερματολόγος μπορεί να χορηγήσει ειδική θεραπεία.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε

Όπως εξηγεί η Αμερικανίδα δερματολόγος Debra Jaliman, τα σπυράκια στον ποπό εμφανίζονται όταν αναμειγνύονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με βακτήρια που βρίσκονται στο θύλακα της τρίχας. Οι γυναίκες που γυμνάζονται είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν εξανθήματα στα οπίσθια.

1. Λοσιόν με βενζοϊκό υπεροξείδιο

Έχει αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια, καθώς ξηραίνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους.

2. Κρέμα με σαλικυλικό οξύ

Προλαμβάνει την εμφάνιση των εξανθημάτων καθώς καθαρίζει τους πόρους σε βάθος.

3. Λοσιόν με γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων (απολέπιση) χωρίς να ερεθίζει το δέρμα κι έτσι βοηθά να υποχωρήσουν τα σπυράκια.

4. Ντους αμέσως μετά το γυμναστήριο

Μη μένετε ούτε λεπτό με τη φόρμα μετά την προπόνηση και κάντε ντους αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Τα ρούχα που φοράμε όταν κάνουμε γυμναστική βρίθουν βακτηρίων λόγω του ιδρώτα που απελευθερώνει το σώμα μας.

Την ώρα που κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε ένα σχετικά σκληρό σφουγγάρι και κάντε απαλό μασάζ στους γλουτούς για να απομακρύνεται βακτήρια και νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

onmed.gr από εδώ και εδώ

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ