Τι θα Συμβεί αν Ανακατέψετε 11 Βότανα με Λάδι Καρύδας

Τι θα Συμβεί αν Ανακατέψετε 11 Βότανα με Λάδι Καρύδας

Πολλές από τις ενυδατικές κρέμες που κυκλοφορούν στον εμπόριο περιέχουν συστατικά με βάση το πετρέλαιο τα οποία είναι τοξικά για το σώμα, καθώς και άρωμα και τεχνητά χρώματα που δυστυχώς δεν προσφέρουν στο δέρμα τα οφέλη που περιμένουμε. Το λάδι καρύδας είναι μια λύση, πιο υγιεινή κι εναλλακτική.

Το λάδι καρύδας περιέχει 3 λιπαρά οξέα: καπρικό οξύ, καπρυλικό οξύ και λαυρικό οξύ∙ όλα αυτά τα λιπαρά οξέα καταπολεμούν τον μύκητα Candida (ωίδιο το λευκάζον), κοινή αιτία των μηκυτιακών λοιμώξεων. Το έλαιο καρύδας περιέχει επίσης βιταμίνη Ε που είναι καταπραϋντική για το δέρμα σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος, εκζέματος και ψωρίασης. Το έλαιο καρύδας συμβάλλει στην καθυστέρηση εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και βοηθά το δέρμα να αποκτήσει σφριγηλότατα και να γίνει λείο.

Έλαιο καρύδας και Βότανα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας είτε ανεπεξέργαστο, ή ακόμη καλύτερα, μπορείτε να το αναμίξετε με ορισμένα βότανα, οπότε ενισχύεται η λειτουργία του και φυσικά αυξάνεται η αποτελεσματικότητά του. Τι καλύτερο λοιπόν από το να παρασκευάσετε το δικό σας λάδι σώματος προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες, και μόνο τις δικές σας!

Είστε έτοιμοι; Δείτε ποια βότανα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε και να ανακουφίσετε προβλήματα που σας ταλαιπωρούν, όπως έκζεμα, ψωρίαση, ηλιακά εγκαύματα και άλλες δερματικές διαταραχές.

11 Βότανα για να αναμίξετε με το λάδι καρύδας.

Αρνίκα Μοντάνα Άνθος: Βότανο γνωστό για την ανακούφιση από μώλωπες, κάλους, διαστρέμματα, αρθρίτιδα και μυϊκούς πόνους.

Ρίζα κολλιτσίδας: Για ψωρίαση και εκζέματα.

Άνθη καλέντουλας: Προσφέρει ανακούφιση από ποικιλία δερματικών ερεθισμών και καταστάσεις όπως τσιμπήματα εντόμων, εξανθήματα, γρατζουνιές, εκδορές, κοψίματα, φλεγμονές και πολλά άλλα.

Στελλάρια: Ανακουφίζει από ψωρίαση, εκζέματα, ελαφρά εγκαύματα και άλλους δερματικούς ερεθισμούς.

Ρίζα ή φύλλα σύμφυτου: Ανακουφίζει από μυϊκές και δερματικές διαταραχές, όπως διαστρέμματα, έκζεμα, δερματίτιδα, ιογενείς δερματικές λοιμώξεις, αρθρίτιδα, πληγές και μώλωπες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ρίζα Ginger: Έχει θερμαντική δράση, βοηθά στην αρθρίτιδα και στον πονόλαιμο.
Ρίζα ή φύλλα από υδραστίδα (goldenseal): Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ανακουφίζει από πολλές δερματικές ενοχλήσεις.

Άνθη λεβάντας: Ηρεμεί και καταπραΰνει, έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ανακουφίζει από πολλές δερματικές διαταραχές.

Φύλλα από πεντάνευρο: Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιτοξικές ιδιότητες. Βοηθά στην ανακούφιση και καταπραΰνει από τσιμπήματα εντόμων, τσιμπήματα από δηλητηριώδη κισσό, κνησμό, εξανθήματα, πληγές, μώλωπες, φουσκάλες και δέρμα που έχει υποστεί βαρύ τραυματισμό.

Βοτάνι του Αγίου Ιωάννη: Έχει αντιφλεγμονώδεις και στυπτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει από μώλωπες, πρήξιμο, τσιμπήματα και δαγκώματα εντόμων, γρατζουνιές, εξανθήματα, εγκαύματα και πόνο.

Θυμάρι: ισχυρό αντισηπτικό που χρησιμοποιείται σε εκδορές, γρατζουνιές, κοψίματα και ταλαιπωρημένους μύες.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.
share24.gr

loading...