Έτριψε Μόνο τα Πόδια της με Αυτά τα Έλαια και Αποκοιμήθηκε Αμέσως

Έτριψε Μόνο τα Πόδια της με Αυτά τα Έλαια και Αποκοιμήθηκε Αμέσως

Μήπως αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου; έχετε αϋπνίες και πάει καιρός από την τελευταία φορά που ξυπνήσατε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι;

Είναι βασικό να φροντίζουμε την ποιότητα του ύπνου για να διατηρήσουμε την υγεία μας σε ένα καλό επίπεδο. Όταν η διάρκεια του βραδινού ύπνου είναι μικρή, τότε το σώμα και το μυαλό μας μπορεί να δυσλειτουργούν και να μην αποδίδουν όπως πρέπει.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε το βράδυ;

Οι επιστήμονες λένε ότι τα παιδιά χρειάζονται περίπου 10 ώρες ύπνου την ημέρα, οι έφηβοι χρειάζονται 9 με 10 ώρες και οι ενήλικες χρειάζονται 7 με 8 ώρες.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να μοιάζουν υπερβολικοί για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο τους και δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα. Για αυτούς, λοιπόν, υπάρχει ένα απλό τέχνασμα που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον χειρίζονταν αυτό το πρόβλημα.

Σπρέι για τον ύπνο με τρία συστατικά

1. Αιθέριο έλαιο χαμομηλιού

Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσει κάποιος την αϋπνία. Έχει τόσο καταπραϋντικές, όσο και χαλαρωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται συχνά για την υπερένταση κάτι που το καθιστά την καλύτερη επιλογή για να το χρησιμοποιείτε πριν τον ύπνο ώστε να χαλαρώνετε.

2. Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Απλά και μόνο μυρίζοντας κανείς το φυτό της λεβάντας, τον βοηθά να χαλαρώσει. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο ισχυρή επίδραση μπορεί να έχει το αιθέριο έλαιο της λεβάντας στην περίπτωση του βραδινού ύπνου. Είναι τόσο αποτελεσματικό που αρκούν μερικές σταγόνες στη μαξιλαροθήκη για να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

3. Λάδι μαγνησίου

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο σε συγκέντρωση μεταλλικό ιχνοστοιχείο του σώματος και είναι επίσης το πιο δύσκολο να προσληφθεί από τη διατροφή. Υπολογίζεται πως λιγότερο από το 30% των ενηλίκων προσλαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα μαγνήσιου.

Αυτό το στοιχείο δεν είναι μόνο υπεύθυνο για πάνω από τριακόσιες χημικές αντιδράσεις στο σώμα, αλλά λειτουργεί και σαν αντίδοτο ενάντια στο στρες. Βασικά όσο περισσότερο παίρνετε από αυτό, τόσο πιο χαλαροί θα αισθάνεστε και τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να έχετε έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

Γιατί να αλείψουμε τα πόδια με αυτό το σπρέι και όχι άλλα μέρη του σώματος ;

Φυσικά μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε ένα μπάνιο αποτοξίνωσης πριν πέσετε για ύπνο. Όμως, όταν είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι και θέλουμε να πέσουμε γρήγορα για ύπνο, το σπρέι για τα πόδια είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιπλέον το δέρμα στις πατούσες έχει μεγαλύτερους πόρους σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η επάλειψη των ποδιών με αυτά τα έλαια κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Πώς θα φτιάξετε το σπρέι ποδιών για τον ύπνο

Συστατικά:

  • 120ml λάδι μαγνησίου
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού

Οδηγίες:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με εξάρτημα για ψεκασμό. Το κλείνουμε και ανακινούμε καλά μέχρι τα έλαια να διαλυθούν στο λάδι μαγνησίου.

Ψεκάζουμε με αυτό τρεις με πέντε φορές κάθε βράδυ πριν τον ύπνο τις πατούσες των ποδιών καλύπτοντας όλη την επιφάνειά τους.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

share24.gr

loading...