Γρανιτένια Σαρκοφάγος : Προειδοποιούν να ΜΗΝ την Ανοίξουν. Περιέχει τον Μέγα Αλέξανδρο;

Γρανιτένια Σαρκοφάγος : Προειδοποιούν να ΜΗΝ την Ανοίξουν. Περιέχει τον Μέγα Αλέξανδρο;

17 Ιούλιος 2018

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μεγάλο μυστήριο έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακάλυψη μίας μεγάλης γρανιτένιας σαρκοφάγου στην Αίγυπτο, σφραγισμένη και ασύλητη εδώ και 2000 χρόνια. Τίνος τα λείψανα μπορεί να κρύβει μέσα της; Όμως το μυστήριο βαθαίνει καθώς οι αρχαιολόγοι προειδοποιούνται να μην την ανοίξουν για κανένα λόγο.

Σύμφωνα με την βρετανική express.co.uk η γρανιτένια σαρκοφάγος  και η συναρπαστική και μοναδική στο είδος της ανακάλυψή της έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στο Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα για το πως
Βρέθηκε Γρανιτένια Σαρκοφάγος Γεμάτη Μυστήριο στην Αλεξάνδρεια

Μια ανακάλυψη αυτού του μεγέθους είναι μια σπανιότητα για την Αίγυπτο επειδή οι περισσότερες αρχαιολογικές μνήμες στα διάφορα ευρήματα, έχουν υποστεί φθορά και καταστροφή κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ωστόσο, κάποιοι έξω από το Συμβούλιο φαίνεται να παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τι μπορεί να κρύβεται στο εσωτερικό της.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο μαύρος τάφος μήκους 9,8 ποδιών χρονολογείται από την αιγυπτιακή Πτολεμαϊκή περίοδο, κάποια στιγμή μεταξύ του 350 π.Χ. και του 30ου αιώνα.

Η σαρκοφάγος παρέμεινε προσεκτικά θαμμένη στο έδαφος για δύο χιλιετίες και πολλοί ισχυρίζονται τώρα, ότι έτσι θα πρέπει να παραμείνει και από δω και πέρα: ανέγγιχτη και κλειστή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι τελευταίες ημέρες καταφθάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρα πολλές διαμαρτυρίες σχετικά με το άνοιγμα της σαρκοφάγου. Αρκετός κόσμος, ανώνυμος, αλλά και επώνυμος, εναντιόνεταιι σε αυτή την επιχείρηση. Οι λόγοι;

Με μία πρώτη ματιά, οι λόγοι δεν φαίνονται αρκετά σοβαροί για τους επιστήμονες καθώς αρκετός κόσμος επικαλείταιι “κατάρες” που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν

Διαβάστε επίσης:
Η κατάρα του Τουταγχαμών, που «κυνήγησε» τους αρχαιολόγους

Άλλοι λόγοι που προειδοποιούν να παραμείνει κλειστή η σαρκοφάγος, είναι αρκετά ξεκαρδιστικοί, καθώς οι άνθρωποι που τα γράφουν, φαίνεται να είναι αρκετά επηρεασμένοι από ταινίες του Hollywood, καθώς φαίνεται μερίδα του κόσμου μπερδεύεται με τους αρχαίους, σφραγισμένους τάφους, τον κινηματογράφο και την πραγματικότητα. Όλα έχουν γίνει ένας αχταρμάς στο μυαλό κάποιων ανθρώπων.

Ο David Milner, για παράδειγμα, συντάκτης της Gamer Informer Australia, είπε με ένα tweet: “Ως οπαδός της ταινίας” The Mummy” με τον Brendan Fraser, λέω να μην ανοίξετε την καταραμένη σαρκοφάγο. Αλλά, όπως κάποιος που είδε την ταινία «The Mummy» με τον Tom Cruise, λέω να το κάνουμε. Αξίζουμε τις φρίκες που περιμένουν”.

Ο Jeet Heer της The New Republic, δήλωσε: “Αν μάθαμε κάτι από κάθε ταινία με Μούμιες, τα τελευταία 100 χρόνια, είναι ότι η σαρκοφάγος δεν πρέπει να ανοιχτεί”.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα. Φαίνεται, όμως, ότι η γρανιτένια σαρκοφάγος μοιάζει απειλητική ως προς το περιεχόμενό της. Πέρα από την αστεία πλευρά, υπάρχει και η σοβαρή εκδοχή της, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι στον τάφο που βρέθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας βρίσκεται ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, αναφέρει η express.co.uk.

Άραγε, μήπως φτάνουν και σοβαρά απειλητικά μηνύματα προς τους αρχαιολόγους, τα οποία οι ίδιοι δεν ανακοινώνουν και δεν δημοσιοποιούν;

Όπως και να έχει, φαίνεται πως παρά τις διαμαρτυρίες σε όλο το Διαδίκτυο, οι ερευνητές του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τη σαρκοφάγο και να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τι ή ποιός κρύβεται στο εσωτερικό της.

Είμαστε, εν αναμονή, λοιπόν, των αποτελεσμάτων.

Δείτε και ένα βίντεο σχετικό με την πιθανότητα η γρανιτένια σαρκοφάγος να περιέχει τον Μέγα Αλέξανδρο:

Mystery 2000 Year Old Sarcophagus May Contain ALEXANDER THE GREAT!

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

https://youtu.be/PeBYQ6oh6sc

diadrastika.com

loading...