Το Κόλπο να Παγώσετε σε ΔΥΟ Λεπτά την Ζεστή Μπύρα και να Διατηρήσετε Παγωμένη την Κανάτα (video)

Το Κόλπο να Παγώσετε σε ΔΥΟ Λεπτά την Ζεστή Μπύρα
και να Διατηρήσετε Παγωμένη την Κανάτα

Πόσα πράγματα να χωρέσει πια αυτό το ψυγείο; Όλοι χρειαζόμαστε ένα δροσιστικό ποτό, ρόφημα ή αναψυκτικό από το ψυγείο, αλλά ούτε χώρος υπάρχει, ούτε και το ψυγείο πολλές φορές καταφέρνει να παγώσει τα ποτά όσο θα θέλαμε.

Από Μιχάλης Θερμόπουλος

Αλλά υπάρχει ένας καταπληκτικός, πολύ απλός και πολύ σύντομος τρόπος, για να παγώσετε οποιοδήποτε ποτό θέλετε.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε εκπληκτικά, δραματικά αποτελέσματα:

Κατ’ αρχάς, βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε.

Ακολούθως, προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.

Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.

Πώς γίνεται αυτό; Βασικά, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).

Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πώς να διατηρήσετε μια παγωμένη κανάτα μπίρας…παγωμένη

Έχετε φτιάξει κατάσταση στο σπίτι κι έχετε φροντίσει να υπάρχει παγωμένη μπίρα για όλους σε μια δροσερή κανάτα, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο η κανάτα χάνει τη δροσιά της και το περιεχόμενό της γίνεται αυτό που όλοι απεχθάνονται: ζεστό. Για να σώσετε την κατάσταση, τοποθετήστε μέσα στη μπίρα ένα (καθαρό) πλαστικό ποτήρι με παγάκια κι αφήστε το, προσέχοντας να μη χυθούν μέσα.

How to Cool a Drink in 2 Minutes

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

iatropedia.gr και clickatlife.gr

loading...