Πώς η Ντομάτα Βοηθάει σε Ένα Ατύχημα Που Παθαίνουμε Όλοι στο Σπίτι και 7+1 Φυσικές Θεραπείες

Πώς η Ντομάτα Βοηθάει σε Ένα Ατύχημα Που Παθαίνουμε Όλοι στο Σπίτι και 7+1 Φυσικές Θεραπείες

Κάψατε τα δάχτυλά σας σε ένα ζεστό τηγάνι;

Ακουμπήσατε το δέρμα σας με ένα καυτό σίδερο; Μήπως ο ατμός από μια κατσαρόλα έκαψε το χέρι σας; Ανεξάρτητα από το πώς πάθατε αυτό το άσχημο έγκαυμα, είναι βέβαιο ότι θα πονέσει. Οι φουσκάλες από κάψιμο είναι ένα σύμπτωμα εγκαυμάτων δευτέρου βαθμού.

Η Natural Society εξηγεί ότι οι φουσκάλες δημιουργούνται όταν καίγεται τόσο το εξωτερικό όσο και το υποκείμενο στρώμα του δέρματος. Αυτά τα εγκαύματα είναι εξαιρετικά οδυνηρά και αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορεί να μολυνθούν.

Τα εγκαύματα δευτέρου βαθμού μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Ευτυχώς, έχετε τα περισσότερα αν όχι όλα τα συστατικά για τις ακόλουθες θεραπείες, στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Την επόμενη φορά που εσείς, ο σύντροφός σας, το παιδί σας ή ένας επισκέπτης πάθει ένα τέτοιο ατύχημα, χρειάζεται να ξέρετε ακριβώς τί πρέπει να κάνετε!

1. Ασπράδι Αυγού. Αυτό μπορεί να μην είναι η πιο ελκυστική λύση για κάποιον που κάηκε στην κουζίνα, αλλά είναι από τις πιο αποτελεσματικές! Απλά σπάστε μερικά αυγά και διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Εφαρμόστε το ασπράδι στο σημείο του εγκαύματος. Αυτή η σπιτική θεραπεία θα μειώσει αισθητά τον πόνο.

2. Μέντα. Το Dig Herbs συνιστά την εφαρμογή δροσιστικών φύλλων μέντας απευθείας πάνω στο έγκαυμα.

3. Ξύδι. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για άμεση ανακούφιση. Απλά βρέχετε ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και στη συνέχεια το εφαρμόζετε με ταμποναριστές κινήσεις πάνω στη φουσκάλα. Αυτό λειτουργεί επειδή το ξύδι είναι φυσικό αναλγητικό και αντισηπτικό και έτσι έχει το διπλό όφελος της πρόληψης από τη μόλυνση.

4. Μέλι. Όπως το ξύδι, το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση. Συνιστάται η εφαρμογή μελιού σε επίδεσμο γάζας. Είναι σημαντικό να αλλάζετε τον επίδεσμο κάθε λίγες ώρες.

5. Μαύρο τσάι. Το μαύρο τσάι περιέχει ταννικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο. Για τη θεραπεία αυτή, θα βάλετε τρία φακελάκια τσαγιού σε κρύο νερό. Έπειτα, θα βρέξετε ένα βαμβάκι με το κρύο τσάι και θα το εφαρμόσετε πάνω στο κάψιμο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

6. Πατάτα. Η ωμή πατάτα έχει ιδιότητες που είναι καταπραϋντικές και αποτρέπουν τον ερεθισμό, λέει το Home Remedies For Life. Για να ακολουθήσετε αυτή τη σπιτική θεραπεία, κόψτε μια ωμή πατάτα σε φέτες και στη συνέχεια απλά τρίψτε την φέτα πατάτας γύρω από το κάψιμο. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε αμέσως, πριν περάσει αρκετή ώρα.

7. Κρεμμύδι. Το θείο και η κερκετίνη που περιέχονται στο κρεμμύδι λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα. Έχουν επίσης θεραπευτικές ιδιότητες. Συνιστάται να κόψετε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια να εφαρμόσετε τον χυμό από το κρεμμύδι στο έγκαυμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας ένα φρεσκοκομμένο ​​κρεμμύδι.

8. Ντομάτα. Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά το οξύ που περιέχεται στις ντομάτες είναι πολύ καλό για την ανακούφιση του πόνου. Οι ντομάτες έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι καταπραϋντικές και δροσερές.

Ένα κάψιμο μπορεί να είναι επώδυνο και συχνά σοκαριστικό. Αλλά με αυτές τις σπιτικές θεραπείες, δεν πρέπει ποτέ να ανησυχείτε τι θα κάνετε στη συνέχεια.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Πηγή: remedydaily.com
Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr
μέσω grfeed.com

loading...