Πώς με την πιπερόριζα θα Ξεπεράστε τον Πονοκέφαλο ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Πώς με την πιπερόριζα θα Ξεπεράστε τον Πονοκέφαλο ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Οι Κινέζοι και οι Ινδοί χρησιμοποιούν τονωτικά από πιπερόριζα για να θεραπεύσουν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων και των ημικρανιών, για πάνω από 4.700 χρόνια.

Η πιπερόριζα, η οποία περιέχει πάνω από 200 ουσίες που συναντώνται κυρίως στα έλαιά του, μπλοκάρει τις προσταγλανδίνες, διεγείρει τις μυϊκές συσπάσεις, ελέγχει τις φλεγμονές και επηρεάζει την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών. Όλα αυτά τα συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο ο πονοκέφαλος επηρεάζει τον οργανισμό μας.

Καθώς η ναυτία και ο εμετός είναι συνήθη συμπτώματα της ημικρανίας, η πιπερόριζα συμβάλλει θετικά και προσφέρει ανακούφιση σε όσους υποφέρουν από στομαχικές διαταραχές.

Πιπερόριζα – για άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

Η πιπερόριζα δρα στους βανιλλοειδείς υποδοχείς που βρίσκονται στα άκρα των αισθητηρίων νεύρων.

Το κάψιμο που νιώθει κανείς όταν καταναλώνει την πιπερόριζα είναι παρόμοιο με την αρχική αίσθηση έντονου καψίματος που νιώθει κανείς όταν γεύεται το πικάντικο πιπέρι.

Στην πιπερόριζα όμως διαρκεί μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως η πιπερόριζα «όχι μόνο επηρεάζει άμεσα τον πόνο καθαυτό αλλά και τις ίδιες τις φλεγμονές που τον προκαλούν».

Το καλύτερο θα ήταν να ξεκουραστείτε, με τα μάτια κλειστά, σε έναν ήσυχο χώρο έτσι ώστε να μπορεί να δράσει η κρέμα. Θα ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονοκέφαλο.

Πώς θα την φτιάξετε

Για να φτιάξετε αυτή την αλοιφή θα χρειαστείτε τζίντζερ σε σκόνη, την οποία θα αναμείξετε με χλιαρό νερό.

Βάλτε αρκετή ποσότητα κι από τα 2 συστατικά προκειμένου να δημιουργηθεί μια παχιά αλοιφή.

Στη συνέχεια, απλώστε τη στο μέτωπο και τους κροτάφους, ξαπλώστε στο κρεβάτι και χαλαρώστε.

Αναπνέετε αργά από τη μύτη σας και περιμένετε μέχρι να σταματήσει ο πονοκέφαλος.

Το μυστικό

Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Eπιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

Σημείωση: Αυτή είναι απλώς μία σπιτική θεραπεία. Σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα επιμένουν. Οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες. Ο γιατρός σας είναι ο πλέον ειδικός για να διαγνώσει τυχόν σοβαρή ασθένεια.

Ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν πιπερόριζα για τον πονοκέφαλο:

Διαβάστε επίσης:
Το GINGER ΑΝΤΕΔΕΙΚΝΥΤΑΙ στις ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

– Οι έγκυες γυναίκες ή αυτές που θηλάζουν,

– Όσοι πάσχουν από πέτρα στη χολή, έλκος, φλεγμονώδεις εντερικές νόσους, φραγμένο έντερο όπως και όσοι κάνουν χρήση φαρμάκων που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

– Η πιπερόριζα ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά ή να αλληλεπιδράσει με φάρμακα για την καρδιά, αγγειοδιασταλτικά, οποιαδήποτε φάρμακα διασπώνται από το ήπαρ όπως και με φάρμακα για τη ναυτία, τον εμετό, τις αρθρίτιδες, τις διαταραχές του αίματος, την υψηλή χοληστερόλη, την πίεση του αίματος, τις αλλεργίες, τον καρκίνο, τις φλεγμονές, τα οξέα του στομάχου όπως και με φάρμακα αδυνατίσματος.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

πηγές: grfeed.com και omorfamystika.gr

loading...