Τι Κρύβεται στον Ημιτελή Οβελίσκο της Αιγύπτου

Τι Κρύβεται στον Ημιτελή Οβελίσκο της Αιγύπτου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στην Αίγυπτο υπάρχουν πολλά θαμμένα μυστικά. Όχι μόνο αυτά που είναι κάτω από την επιφάνεια, τα οποία κατά καιρούς έρχονται στο φως. Το μεγαλύτερο μυστήριο κρύβεται στα φανερά ευρήματα, όπως οι πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας. Πέρα από αυτές που μονοπωλούν, συνήθως, την προσοχή του κόσμου, υπάρχει και ο ημιτελής οβελίσκος της Αιγύπτου.

Ο διάσημος ημιτελής οβελίσκος της Αιγύπτου, ο οποίος εξακολουθεί να κάθεται σε λατομείο γρανίτη στο Ασουάν, είναι γνωστός για το τεράστιο μέγεθος του, αλλά κυρίως επειδή το έργο που ξεκίνησε και άρχισε να εκτελείτε, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Αν είχε τελειώσει, θα ήταν ο μεγαλύτερος οβελίσκος που κατασκευάστηκε ποτέ από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Παρ ‘όλα αυτά, το γεγονός ότι παραμένει σε μια ημιτελή κατάσταση μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρήγαγαν αυτές τις κολοσσιαίες, σημαντικές δομές.

Πως τις έφτιαχναν, τι υλικά χρησιμοποιούσαν, πως έφερναν τις ευθείες, πως υπολόγιζαν το κέντρο βάρους, τι είδους ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιούσαν; Για Ποιό λόγο εγκαταλείφθηκε η συνέχιση του τιτάνιου αυτού έργου;

Ο ημιτελής οβελίσκος της Αιγύπτου, κρύβει πολλά μυστικά, αλλά ωστόσο μπορεί να αποτελεί το κλειδί που λύνει αρκετά άλλα.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα του τι μας φανερώνει ο ημιτελής οβελίσκος της Αιγύπτου:

The Mystery of the Unfinished Obelisk of Egypt | Ancient Architects

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com