Αμφίπολη: Βρέθηκε η Βόρεια Πύλη στο Τύμβο Καστά; Που Οδηγεί;

[25/08/2018 - 08:54]

Αμφίπολη: Βρέθηκε η Βόρεια Πύλη στο Τύμβο Καστά; Που Οδηγεί;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι είναι ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη; Τι κρύβει μέσα του αυτό το τεράστιο μνημείο; Από τον καιρό που “ανακαλύφθηκε” πριν λίγα μόλις χρόνια και έπεσαν επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, έχουν ειπωθεί πάρα πολλά.

Διαβάστε επίσης:
Αμφίπολη: «Δεν είναι τάφος, είναι Ναός Ορφικών Μυστηρίων (video)

Από τις πιο τρελές θεωρίες μέχρι και τις πιο σοβαρές εκτιμήσεις, έχουν “πέσει” πάνω στο τραπέζι της διαλεύκανσης για το τι μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτή την εκπληκτική τούμπα.

Διαβάστε επίσης:
Ο «Τάφος της Αμφίπολης» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΣ…

Οι υποθέσεις είναι πάρα πολλές. Αρκετοί μιλούν για ανεκτίμητους θησαυρούς που μπορεί να βρίσκονται κάπου στο κέντρο του ή ακόμα και για κρυφά δώματα που μπορεί να κρύβουν την σωρό του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε επίσης:
Ο Δρ Τσικριτζής ΞΕΤΥΛΙΓΕΙ το ΚΟΥΒΑΡΙ του ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ (video)

Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Έτσι το θέμα καταλήγει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς δεν είναι και λίγοι όσοι μιλούν για μία μεγάλη συγκάλυψη, δικαίως ή αδίκως.

Διαβάστε επίσης:
Η Τεράστια Πυραμίδα της Αμφίπολης στον Λόφο Καστά (εικόνες)

Τώρα, έρχεται, μία νέα εκτίμηση από τον πρόεδρο του ομίλου “Φίλοι για την Ανάδειξη της Αρχαίας Αμφίπολης” κύριου Αστέριου Τσίντσιφου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που έλαβε, εμφανίστηκε στην βόρεια μεριά του μνημείου μία μεγάλη σχισμή κοντά στο έδαφος.

Άραγε αυτή η οπή θα μπορούσε να αποτελεί κάποια φυσική είσοδο προς το εσωτερικό του μνημείου; Και αν ναι, που ακριβώς οδηγεί;

Για να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Τσίντσιφος στο “Επιλογές” πατήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο: epiloges.tv

Διαβάστε επίσης:
ΤΟ ΚΑΒΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Αυτά που μας Κρύβουν (του ερευνητή νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου)

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ