Άνοιξε η Γη και Κατάπιε Ένα Ολόκληρο Χωριό, Κυριολεκτικά (video)

Άνοιξε η Γη και Κατάπιε Ένα Ολόκληρο Χωριό, Κυριολεκτικά

1 Αύγουστος 2018

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Συνήθως τα βλέπουμε σε ταινίες καταστροφής, όμως η πραγματικότητα όπως και η Φύση έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και τους δικούς τους τρόπους, καθώς και μία εξήγηση που δεν είναι πάντα υποχρεωμένες να μας δώσουν, αλλά θα πρέπει μόνοι μας να την αναζητήσουμε ή να συμφιλιωθούμε. Η καταβύθιση που συνέβη, είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Μια μεγάλη κατάρρευση εδάφους στο Llusco στην περιφέρεια Cusco του Περού, το Μάρτιο του 2018, οδήγησε στην καταστροφή πάνω από 100 σπίτια και στη δήλωση της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

Οι ρωγμές διευρύνονται ακόμα και καταπίνουν ολόκληρα κομμάτια γης. Τώρα, οι καλύπτουν μια έκταση άνω των 30 εκταρίων, αλλά το έδαφος παραμένει εξαιρετικά ασταθές και το μέγεθος των χασμάτων είναι αξιοσημείωτο.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, πάνω από ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα γης και συντρίμμια – αρκετά για να γεμίσουν περίπου 480 ολυμπιακές πισίνες – κατέρρευσαν και βύθισαν την περιοχή.

Ένας δυνατός θόρυβος όπως της βροντής ξύπνησε τον Gregorio Abiega στις 3 το πρωί μια από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου του 2018. Μέρος του εδάφους του Lutto Kututo, της πόλης όπου ζει ο 67χρονος άνδρας, βυθίστηκε και χαράκτηκε από αναρίθμητες ρωγμές. Το εμβαδόν, που ισοδυναμεί με περίπου 20 γήπεδα ποδοσφαίρου, κατατμήθηκε σε εκατοντάδες ανομοιόμορφους όγκους και ανοίγματα που ποικίλουν από δύο έως 38 μέτρα βαθιά χάσματα στη Γη.

Ένα μεγάλο μέρος του Lutto Kututo είχε ανοίξει και καταπιεί τα πάντα, στην κυριολεξία. Οι άνθρωποι πανικόβλητοι φώναζαν και έτρεχαν για τη ζωή τους.

Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν το 1998 στο Lutto, αλλά ήταν μικρές. Καθώς μεγάλωναν, οι αρχές ζήτησαν από τους χωρικούς να τις γεμίσουν με βράχια και μπάζα. Αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ανακοίνωσαν στους κατοίκους να εγκατασταθούν σε άλλο τόπο και τους έδωσαν σκηνές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα πιθανότερα αίτια είναι οι βροχές. Κάθε χρόνο, το Λούττο δέχεται έντονες βροχές, ειδικά από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Το νερό εισέρχεται μέσα στο έδαφος, το οποίο, σε αυτό το χωριό είναι σαθρό και γεμάτο πηλό. Η υγρασία και η βαρύτητα έκαναν τα υπόλοιπα οπότε 106 οικογένειες επλήγησαν.

Αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι μία εύκολη και πρόχειρη εξήγηση, εκτιμούν αρκετοί. Τι συμβαίνει στον πλανήτη Γη; Εκφράζονται πολλοί φόβοι πως ο πλανήτης μας βρίσκεται σε ένα σημαντικό στάδιο φυσικών αλλαγών ή επηρεάζεται από άλλους εξωγενείς παράγοντες, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:
SOS Κάτι ΤΑΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ τους ΠΛΑΝΗΤΕΣ του ΗΛΙΑΚΟΥ μας ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Επίσης, στην Αφρική ανοίγουν τεράστιες ρωγμές, στην Ρωσία και αλλού ανοίγουν ξαφνικά τεράστιες τρύπες στο έδαφος, έτοιμες να καταπιούν οτιδήποτε υπάρχει εκεί ή παραδίπλα. Και πολλοί σεισμοί, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές, ανωμαλία στις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη (όσες δεν είναι εμπρησμοί), αφρικανική σκόνη και τόσα άλλα που δεν μοιάζουν και τόσο φυσιολογικά πια, ούτε σπάνια.

Διαβάστε επίσης:
Η Αφρική Σπάει στα Δύο. ο Διαχωρισμός έχει Ήδη Ξεκινήσει (video)

Παρακάτω είναι ένα βίντεο που δείχνει πώς η πόλη του Lutto Kututo στο Περού καταστράφηκε τη νύχτα από γιγαντιαίες ρωγμές στο έδαφος:

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

It SWALLOWED An Entire Town…

LUTTO – LLUSCO FALLA GEOLOGICA

diadrastika.com