Γιατί Κρύβουν την Πραγματική Ταυτότητα του Αντικειμένου στον Θερμαϊκό; (video)

[04/08/2018 - 15:41]

Γιατί Κρύβουν την Πραγματική Ταυτότητα του Αντικειμένου στον Θερμαϊκό;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι συμβαίνει με το υποβρύχιο κυκλικό αντικείμενο που έχει εντοπιστεί μέσω google earth, στην Θεσσαλονίκη; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ήδη του έχει δοθεί μεγάλη διάσταση. Αλλά εντυπωσιακότερο όλων, είναι πως αντίθετες εκτιμήσεις προσπαθούν να σκεπάσουν η μία την άλλη και να καταρρίψουν η μία την άλλη. Γιατί τόση προσπάθεια να κρύψουν ή να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του αντικειμένου;

Το περίεργο αντικείμενο άρχισε να γίνεται γνωστό στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου 2017.

Υπολογίζεται ότι είναι γύρω στα 67 ή 70 μέτρα και βρίσκεται κάπου 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε περιοχή που υποστηρίζεται ότι δεν επιτρέπεται το κολύμπι.

Οι συντεταγμένες του είναι 40°27’03.1″N 22°51’39.6″E – όπου μπορεί ο καθένας να το δει και να το ψάξει ο ίδιος – και βρίσκεται στην υποθαλάσσια περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό το αντικείμενο που δεν εμφανίζεται σε χάρτες προηγούμενων χρόνων της google, όπως ισχυρίζονται όσοι το έψαξαν;

Η πιο διαδεδομένη απάντηση είναι πως πρόκειται για ένα υποβρύχιο UFO (ή μάλλον ειδικότερα USO) που για πολλούς και διάφορους λόγους βρέθηκε σε εκείνο το σημείο.

Αυτό υποστηρίζουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα UFOs σε όλο τον κόσμο και αποφάσισαν να το ψάξουν λίγο, οι οποίοι -ας πούμε- έχουν μia ειδικότητα επάνω στον τομέα των ΑΤΙΑ, αν και πρόκειται για ανεξάρτητους ερευνητές που δεν υπάγονται σε κάποια επίσημη αρχή.

Όμως, έρχεται μία άλλη άποψη που βασίζεται σε μία μελέτη του 2017 η οποία αναφέρεται στο φαινόμενο Fairy Circle Landscapes Under the Sea ή αλλιώς Underwater Fairy Circles και πρόκειται για κυκλικούς σχηματισμούς στο πυθμένα της θάλασσας οι οποίοι προκαλούνται από τοξικά είδη βλάστησης. Πρόκειται δηλαδή για ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο, δυστυχώς θέτει ολόκληρα οικοσυστήματα υπό σταδιακή εξαφάνιση. Επιπλέον, λέγεται ότι έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο, το ufotruth-gr έχει μία αντίθετη επιχειρηματολογία. Υποστηρίζει ότι όλα αυτά για τo φαινόμενο Underwater Fairy Circles μπορεί να ισχύει, ίσως, για άλλες περιπτώσεις, σε άλλες θάλασσες, αλλά όχι για αυτή στο συγκεκριμένο σημείο του Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει:

«Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κύκλοι αυτοί (δηλαδή τα Underwater Fairy Circles) έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξης, μόνο μερικά εκατοστά ετησίως, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες «είναι ουσιαστικά μη αναστρέψιμες».

και συνεχίζει:

«Τα «Unterwater Fairy Circles», όπως αναφέρουν οι αντι-συνομοσιολογικές ιστοσελίδες της χώρας μας, έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξης, μόνο μερικά εκατοστά ετησίως, σωστά; Άρα, πέρυσι ο 67 μέτρων κύκλος θα ήταν περίπου 66,5 μέτρα και πρόπερσι 66 μέτρα.

»Όμως ψάχνοντας στις προπέρσινες αεροφωτογραφίες της Google Earth και συγκεκριμένα σε αυτές που τραβήχτηκαν στις 29/10/2016 από το επίμαχο σημείο, ο κύκλος το 2016 δεν υπάρχει ενώ η υπόλοιπη γεωλογία του βυθού παραμένει αμετάβλητη!

»Οπότε με σιγουριά λέμε ότι το φαινόμενο των «Unterwater Fairy Circles» καταρρίπτεται.

»Ο εικονιζόμενος σχηματισμός δεν είναι κυκλικό τμήμα στο πυθμένα της θάλασσας που στερείται βλάστησης.

»Επίσης, καταρρίπτονται και οι θεωρίες για κάποιον παλιό κατεδαφισμένο φάρο, για πανάρχαιους κυκλικούς τύμβους που σκεπάστηκαν με την άνοδο της θάλασσας ή για δίχτυα που θα έπρεπε να φέρουν αναγνωριστικές σημάνσεις γύρω τους, όπως λέχθηκε από κάποιους».

Άραγε, αναρωτιόμαστε κι εμείς με την σειρά μας, ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται στα ρηχά του βυθού της Μηχανιώνας; Γιατί στην εικόνα του χάρτη των Νέων Μουδανιών, όπως αναφέρει το ufotruth-gr, «το σύνολο των δορυφορικών φωτογραφιών που την έφτιαξαν δείχνει το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (χωρίς καμία διαφοροποίηση στο σχήμα του) άλλες 6 φορές»;

Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα και η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της βασιζόμενες σε φωτογραφίες του google earth, αλλά κανείς, ως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει πάει εκεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό να κάνει μία επιτόπια έρευνα και να αποφανθεί με πιο χειροπιαστές αποδείξεις.

Οι ενδείξεις και οι απόψεις, συνήθως, δεν μπορούν να καταρρίψουν άλλες ενδείξεις και απόψεις.

Παρακολουθείστε και το video που ακολουθεί, καθώς αναφέρεται συνοπτικά στο θέμα, ενώ για περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες, ώστε να να αποκτήσετε μία καλύτερη ιδέα οπότε και να σχηματίσετε την δική σας κρίση, θα βρείτε στο ufotruth-gr, όπως προαναφέραμε.

Και μην ξεχάσετε να μας αφήσετε την άποψή σας στα σχόλια παρακάτω.

UFO’S / USO’S Found Near The Thermaic Gulf Using Google Earth?

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ