4 Πασίγνωστα Παραμύθια που ΟΜΩΣ η Αρχική Εκδοχή τους Θα Σας ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

4 Πασίγνωστα Παραμύθια που ΟΜΩΣ η Αρχική Εκδοχή τους Θα Σας ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με παραμύθια που είχαν μία έξυπνη πλοκή, ένα ηθικό δίδαγμα το οποίο προέκυπτε από αυτή την παιδική ιστοριούλα και φυσικά ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο τέλος. Όμως το πραγματικό περιεχόμενο της αρχικής έκδοσης, δεν είναι αυτό που μάθαμε και είδαμε σε ταινίες και το οποίο πολλοί από εμάς συνεχίζουν να αφηγούνται στα παιδιά τους, σαν νυχτερινές ιστορίες.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εφιαλτικές περιγραφές που δεν μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας, γιατί την εποχή που γράφτηκαν, ειπώθηκαν και μεταφέρθηκαν ως εμάς, κυρίως από τους αδελφούς Γκριμ, είναι αποκρουστικές και δεν θα τις λέγαμε ποτέ στα παιδιά μας.

Η κινηματογραφική εταιρία της Disney, αποφάσισε να αλλάξει όλο το περιεχόμενο που είχε να κάνει με πολύ αίμα και άλλα τρομακτικά επεισόδια τα οποία ήταν πολύ δημοφιλή εκείνη την εποχή που πρωτοειπώθηκαν και να δημιουργήσει εκ νέου μία διαφορετική ιστορία, μία λαμπερή διασκευή, κρατώντας τα βασικά ονόματα.

Ο λόγος που το έκανε αυτό και δεν δημιούργησε νέες ιστορίες, δεν είναι γνωστός. Ίσως, ήθελε να αλλάξει το αρχέτυπο αυτών των ανατριχιαστικών ιστοριών και να τις μετατρέψει σε κάτι όμορφο και αισιόδοξο για τις αγνές ψυχές των παιδιών.

Ίσως, πάλι ήθελε να περάσει στα παιδιά, αυτόν τον αλλόκοτο ψυχισμό, αφού διατήρησε τα ονόματα, καθώς η “μνήμη” κάποιων γεγονότων ή ακόμα και διαδεδομένων περιγραφών, εγγράφεται για πάντα στο περιβάλλον και μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά κυρίως μπορεί να μεταδοθεί και να “προγραμματίσει” ανθρώπους από την πιο μικρή ηλικία τους.

Φυσικά, αυτή η τελευταία εικασία, για τον λόγο που το έκανε όλο αυτό η Disney, είναι μία θεωρία συνωμοσίας και δεν είναι απαραίτητο να την πιστέψει κανείς.

Όπως και να έχει, δείτε το εκπληκτικό βίντεο που δημιούργησε το κανάλι Gloomy Gentlemen του YouTube και έχει να κάνει με τα πασίγνωστα παραμύθια: η Σταχτοπούτα, η Μικρή Γοργόνα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Κοκκινοσκουφίτσα.

Προσδεθείτε και κρατήστε ψυχικά αποθέματα:

4 εκδοχές παραμυθιών που θα σας ΣΟΚAΡΟΥΝ. #1

diadrastika.com

loading...