Τι Ήταν Πραγματικά οι Θεϊκές Παρεμβάσεις στην Ιλιάδα του Ομήρου

Τι Ήταν Πραγματικά οι Θεϊκές Παρεμβάσεις στην Ιλιάδα του Ομήρου

Στην Ιλιάδα που έγραψε ο Όμηρος, αναφέρονται πάρα πολλά περιστατικά και περίεργα δεδομένα που, συνήθως, αποδίδονται σε θεϊκές παρεμβάσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς προκύπτουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις για το τι ήθελε να πει ο ποιητής.

Μέσα από αυτές προκύπτουν και θεωρίες για την φύση των θεών, εάν ήταν φυσικές δυνάμεις, όντα από κάποιους αστρικούς πολτισμούς που ήρθαν στην Γη, αν ήταν θεοποιημένοι άνθρωποι με είχε στα χέρια της μία υπερτεχνολογία, καθώς και πολλές άλλες εκτιμήσεις.

Στην συνέχεια θα δούμε μία διαφορετική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία επρόκειτο για αστρονομικά φαινόμενα, αποδιδόμενα σε θεϊκές παρεμβάσεις. -d-

Το Αρχείον πολιτισμού κατέγραψε την επιστημονική ημερίδα, που έγινε στον ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, στις 10 Μαΐου 2017, για την ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ.

Την οργάνωση έκανε το σωματείο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”.

Η επίκουρος καθηγήτρια Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτα Πρέκα – Παπαδήμα παρουσιάζει τα αστρονομικά φαινόμενα, αποδιδόμενα σε θεϊκές παρεμβάσεις μέσα από τα κείμενα της Ιλιάδος του Ομήρου και μας εξηγεί διεξοδικά το ιστορικό γεγονός της Τροίας.

Δείτε το βίντεο:

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΘΕΪΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ – Βίντεο

arxeion-politismou.gr και arxaia-ellinika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.