To LASER ATHENA ΥΠΑΡΧΕΙ και Μπορεί να Κάψει Αυτοκίνητο από Ένα Μίλι Μακριά

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λέγεται πως είναι ένα από τα αγαπημένα κανάλια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι αντίπαλοί του και όσοι δεν διάκεινται φιλικά απέναντί του, ενδεχομένως θα αμφισβητήσουν τα πάντα γύρω από το λέιζερ ATHENA, για το οποίο υπάρχουν πάρα πολλοί ισχυρισμοί από ακτιβιστές και πολλούς άλλους, ότι έχει αξιοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί για την έναρξη πυρκαγιών σε περιοχές, κυρίως, της Καλιφόρνια.

Δείτε τι αποκαλύπτει το παρακάτω άρθρο από το foxnews.com της 28/9/17:

Αθόρυβο, αόρατο, θανατηφόρο. Το ισχυρό όπλο λέιζερ ATHENA μπορεί να καταστρέψει τις εχθρικές απειλές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη στις πρωτοποριακές προσπάθειες αμερικανικών εταιρειών όπως την Lockheed Martin και τον Στρατό, τα όπλα με λέιζερ δεν είναι πλέον στην φαντασία των ταινιών τύπου Star Wars και Star Trek.

Σε βραχυπρόθεσμες μάχες στο μέλλον, ο αμερικανικός στρατός μπορεί να επιλέξει να φέρει όπλα με λέιζερ τοποθετημένα σε οχήματα, σκάφη και πολλά άλλα, στην μάχη. Συγκριτικά, τα όπλα οποιουδήποτε εχθρού θα μοιάζουν με τόξα και βέλη.

Το ATHENA (Advanced Test High Energy Asset) είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά από τα νέα αμερικανικά όπλα λέιζερ. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών με τη Army’s Space and Missile Defense Command των ΗΠΑ στο Army’s White Sands Missile Range, στο Νέο Μεξικό, το όπλο των 30 κιλοβατ προκάλεσε την απώλεια πέντε παράνομων αεροσκαφών-drone.

Πίνακας αποτελεσμάτων; 100% επιτυχία.

Και μόλις πριν από δύο χρόνια, η Lockheed Martin απέδειξε ότι το ATHENA θα μπορούσε επίσης να βγάλει εκτός, ένα φορτηγό καίγοντας τον κινητήρα του – και, μάλιστα, από ένα μίλι μακριά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

To LASER ATHENA ΥΠΑΡΧΕΙ και Μπορεί να Κάψει Αυτοκίνητο από Ένα Μίλι Μακριά (video)
Η Φωτογραφία είναι από το κανάλι Fox News και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για τις δυνατότητες του Laser ATHENA από απόσταση ενός μιλίου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να φέρει κάποιος τα όπλα λέιζερ στον πόλεμο. Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι οι απεριόριστες σφαίρες. Όσο υπάρχει ενέργεια που το τροφοδοτεί, το ATHENA θα είναι απεριόριστο στην χρήση.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα. Τα όπλα λέιζερ όπως το ATHENA είναι θανατηφόρα με την ταχύτητα του φωτός.

Είναι επίσης σιωπηλά, αόρατα και θανατηφόρα – τρία χαρακτηριστικά πολύ βολικά για μυστικότητα και τον αιφνιδιασμό, στο χώρο μάχης.

Μπορεί να απειλήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η διεύθυνση δέσμης και ο πυργίσκος του ATHENA έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να πυροβολούν σε ακτίνα 360 μοιρών.

Πώς θα χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές μάχες

Στα 30 κιλοβάτ, το ATHENA είναι αρκετά ισχυρό για να καταστρέψει τα αεροσκάφη, τα οχήματα, τους πυραύλους και πολλά άλλα.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις με τα λέιζερ είναι πώς να τα κάνουμε πραγματικά πρακτικά. Για να είναι πρακτικά, πρέπει να είναι συμπαγή, ελαφριά, ισχυρά και μεταφερόμενα.

Πρέπει επίσης να είναι ακριβή και ευέλικτα για να νικήσουν τα ταχύτατα μετακινούμενα αεροσκάφη, τα οχήματα, τα σκάφη και τα βλήματα.

Τέτοια όπλα λέιζερ, για να κάνουν το ντεμπούτο τους σε μία πιθανή μάχη στο διάστημα πρέπει να αποδειχθούν αξιόπιστα. Με 100% ποσοστό επιτυχίας. Τα πράγματα φαίνονται πολύ ελπιδοφόρα για την κυριαρχία του ATHENA.

Πώς λειτουργεί;

Στο πιο βασικό επίπεδο, το ATHENA καταστρέφει τις απειλές με θερμότητα. Είναι παρόμοιο με τη χρήση ενός μεγεθυντικού φακού και τον ήλιο, προκειμένου να ξεκινήσεις μία φωτιά – αλλά σε ένα απίστευτα ισχυρότερο επίπεδο.

Το ATHENA είναι αυτό που ονομάζεται λέιζερ ινών. Τα λέιζερ ινών συνδυάζουν μεμονωμένα λέιζερ για να παράγουν μία και μοναδική δέσμη λέιζερ. Κάθε λέιζερ παράγεται από τις οπτικές ίνες του οπλισμού. Αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι η ισχύς μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί προσθέτοντας περισσότερες οπτικές ίνες λέιζερ στη συνδυασμένη δέσμη ή μειώνοντας τον αριθμό τους.

Η τεχνολογία ελέγχου δέσμης της Lockheed Martin χρησιμοποιεί φακούς, καθρέφτες, παράθυρα και αλγόριθμους λογισμικού για τη διαμόρφωση της ενέργειας σε μια εστιασμένη δέσμη. Καθώς το φως ταξιδεύει μέσα από τους καθρέφτες, τους φακούς και τα windows, το σύστημα ATHENA συγκεντρώνει και τροποποιεί την ενέργεια του λέιζερ.

Μεταξύ της συσκευής και του στόχου, το λέιζερ θα περάσει από τις παραμορφώσεις της ατμόσφαιρας έτσι ώστε το ATHENA να προσαρμόσει τη δέσμη εκ των προτέρων για να αντισταθμίσει τις όποιες παραμορφώσεις συναντήσει.

Μια συμπαγής γεννήτρια τύπου Rolls-Royce παρέχει την τεράστια δύναμη που χρειάζεται για να τροφοδοτείται ο μηχανισμός ATHENA προκειμένου να απελευθερώσει τα λέιζερ.

Οι μάχες δεν θα είναι ποτέ ίδιες

Η Lockheed Martin έχει πρωτοπορήσει στα συστήματα οπλισμού λέιζερ για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Οι αναβαθμίσεις του ATHENA και οι αξιοσημείωτες πρόσφατες επιδόσεις του να νικήσουν το 100% των drones είναι τα τελευταία συναρπαστικά νέα στην οικογένειά των λέιζερ.

Ο αδερφός του ATHENA, το ADAM, είναι ένα άλλο λέιζερ. Κατά τη διάρκεια δοκιμών πριν από λίγα χρόνια, το ADAM αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει ταχύπλοα σκάφη στρατιωτικής ποιότητας με καύση μέσα από τα κύτη τους σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα – και πάλι από περίπου ένα μίλι μακριά.

Η εταιρεία διαθέτει περαιτέρω μικροσκοπικά όπλα με λέιζερ για οχήματα τακτικών στρατιωτικών αεροσκαφών των Η.Π.Α. και των πεζοναυτών US Marine Corps.

Για την Υπηρεσία Προηγμένων Έργων Άμυνας (DARPA – Defense Advanced Research Projects Agency) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας, η Lockheed Martin εργάστηκε σε πρωτότυπο πυργίσκο για την τοποθέτηση όπλων λέιζερ σε αεροσκάφη.

Τι έπεται;

Σε βραχυπρόθεσμες μάχες, ο αμερικανικός στρατός θα έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει όπλα με λέιζερ σε οχήματα, σκάφη και πιθανώς ακόμη και αεροσκάφη. Η ακρίβεια των λέιζερ όπως του ATHENA είναι ήδη αξιοσημείωτη.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις ΗΠΑ, τα λέιζερ όπως το ATHENA θα είναι σε θέση να χτυπήσουν ολοένα και πιο μακριά, και να καταστρέψουν ολοένα και μεγαλύτερους στόχους.

Δείτε και το σχετικό video:

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

FOX NEWS ADMITS GOVERNMENT USING LASERS (DEW) BEFORE CA FIRES

diadrastika.com

loading...