Βρήκαν ΚΑΤΙ στο Διάστημα που Κινείται Μόνο του, Πολλαπλάσιο του Δία (video)
This artist’s impression shows the free-floating planet CFBDSIR J214947.2-040308.9. Credit: ESO/L. Calçada/P. Delorme/R. Saito/VVV Consortium.

Βρήκαν ΚΑΤΙ στο Διάστημα που Κινείται Μόνο του, Πολλαπλάσιο του Δία σε Μέγεθος

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα μυστηριώδες, εξαιρετικά μεταλλικό και απομονωμένο αντικείμενο στα βάθη του διαστήματος. Είναι μεγαλύτερο από τον Δία. Κινείται μόνος του και οι επιστήμονες ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν τη φύση του.

Σύμφωνα με το phys.org, εντοπίστηκε για πρώτη φορά, το 2012, από τον Philippe Delorme και την ομάδα του, του Πανεπιστημίου Grenoble Alpes University στην Γαλλία.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να συμφωνήσουν στη φύση αυτού του μυστηριώδους αντικειμένου που το ονομάζουν εν συντομία CFBDSIR 2149-0403 (ολόκληρη η επίσημη ονομασία του είναι CFBDSIR J214947.2-040308.9).

Το αντικείμενο υποθέτουν ότι είναι ένα νεαρό απομονωμένο αντικείμενο πλανητικής μάζας ή ένας μικρός νάνος χαμηλής μάζας και υψηλής μεταλλικότητας.

Υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει μάζα που κυμαίνεται από δύο έως 40 φορές την μάζα του Δία, αλλά είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε με κάποια βεβαιότητα, καθώς το CFBDSIR 2149-0403 βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 έτη φωτός μακριά.

Τα αποτελέσματα νέων παρατηρήσεων δημοσιεύονται σε ένα άρθρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Cornell στο arXiv.org, με ημερομηνία 2/3/2017 και, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάκριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών που προαναφέρθηκαν.

Φυσικά, υπάρχουν και οι θεωρίες που εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν αυτόνομο πλανήτη που κινείται και κατευθύνεται κατά την βούληση αυτών που τον διοικούν και των κατοίκων του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τον λεγόμενο πλανήτη Νιμπίρου, όμως, αυτή η εκτίμηση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί ούτε καν στις εξωπραγματικές ή/και εξωφρενικές θεωρίες, λόγω της τεράστιας απόστασης που βρίσκεται από το ηλιακό μας σύστημα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα για την αληθινή φύση του, ένα είναι γεγονός: ότι υπάρχει και κινείται μόνος του, γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Mysterious Highly Metallic Isolated Planet-like Object is Spotted Floating Through Space

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

https://youtu.be/LdFopsCarB0

Η φωτογραφία είναι καλλιτεχνική απεικόνιση του CFBDSIR 2149-0403
μέσω ESO/L. Calçada/P. Delorme/R. Saito/VVV Consortium.

diadrastika.com