Ξέχναγε να Βγάλει τη Μάσκαρα στον Ύπνο. ΑΥΤΟ που της Συνέβη ήταν Τρομακτικό

Ξέχναγε να Βγάλει τη Μάσκαρα στον Ύπνο. ΑΥΤΟ που της Συνέβη ήταν Τρομακτικό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σίγουρα, μερικές φορές ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο, και κάποιες άλλες την μάσκαρα, αλλά ποτέ δεν εξετάζουμε πάντα τι είδους αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό για την υγεία μας. Πολλές φορές, μάλιστα, η αφαίρεση δεν γίνεται επιμελημένα, και νομίζοντας ότι έχουμε τελειώσει, σταδιακά μπορεί να φέρει σημαντικές επιπλοκές.

Μια κυρία που ζει στην Αυστραλία (ηλικίας 50 ετών) εμφανίστηκε πρόσφατα στην γιατρό της και διαμαρτυρήθηκε για κάποιο είδος αίσθησης άμμου που είχε και στα δύο της μάτια. Αυτό οδήγησε σε μια φρικτή ανακάλυψη που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε. Η οφθαλμίατρος της, Dana Robaei, κατέληξε να κάνει μια μελέτη σχετική με την περίπτωση που εξετάζουμε. Τα αποτελέσματα ήταν ανατριχιαστικά.

Αυτή η κυρία είχε κάποιο είδος χρόνιας αίσθησης ξένου σώματος στα δύο μάτια της, που σημαίνει ότι αισθανόταν σαν να υπήρχε κάτι κολλημένο στα μάτια της, από μέσα. Μετά από μια πιο προσεκτική εξέταση, η οφθαλμίατρος Robaei κατάφερε να δει πολλά σκούρα χρωματισμένα υποσυνεγερτικά σκευάσματα. Μάλιστα, μερικά από αυτά, στην πραγματικότητα διαβρώναν ακόμη και μέσω της επιφάνειας του επιπεφυκότα.

Αυτή η κυρία κατέληξε να παραδεχτεί ότι έκανε χρήση μάσκαρας για πάνω από 25 χρόνια αλλά δεν έκανε σωστή αφαίρεσή της πριν τον ύπνο. Η βιοψία αποκάλυψε ότι υπήρχε μία χρόνια φλεγμονώδης διείσδυση με χρωστικούς μακροφάγους οι οποίοι επέφεραν αυτές τις μαύρες κηλίδες.

Ρίξτε μια ματιά στις εικόνες και θα καταλάβετε..

Ξέχναγε να Βγάλει τη Μάσκαρα στον Ύπνο. ΑΥΤΟ που της Συνέβη ήταν Τρομακτικό

Ξέχναγε να Βγάλει τη Μάσκαρα στον Ύπνο. ΑΥΤΟ που της Συνέβη ήταν Τρομακτικό

Ο κερατοειδής αυτής της γυναίκας ήταν χαραγμένος από τα μαύρα στίγματα που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Αυτό προκαλεί ενόχληση και είναι κάτι που θα επιδεινώνετε συνεχώς εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτή η γυναίκα σύμφωνα με την DailyMail έμεινε σχεδόν τυφλή μετά από αυτή την κατάσταση. Αυτά τα μαύρα κομμάτια ενσωματωμένα κάτω από τα βλέφαρά της ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς η κυρία, υποβλήθηκε σε μία διαδικασία 90 λεπτών υπό γενική αναισθησία που οι γιατροί κατάφεραν να απομακρύνουν τα κομμάτια, αλλά τις άφησαν κάποιες μόνιμες ουλές στα βλέφαρα και στην επιφάνεια του κερατοειδούς.

Η οφθαλμίατρος Dana Robaei προειδοποιεί ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν μάσκαρα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να την αφαιρούν σωστά και πλήρως πριν πέσουν για ύπνο, γιατί οι κρυμμένοι κίνδυνου των προϊόντων καθημερινής ομορφιάς φαίνεται να είναι πολλοί, ειδικά αν δεν φροντίζουμε και εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Δεν αξίζει να χάσουμε την όρασή μας για τέτοιου είδους αμέλειες ή αφηρημάδες.

awarenessact.com Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika.com

loading...