14 Διαφορετικές Xρήσεις του Μηλόξυδου που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ με Εξαιρετικά Αποτελέσματα

14 Διαφορετικές Xρήσεις του Μηλόξυδου που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ με Εξαιρετικά Αποτελέσματα

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με ακριβά απορρυπαντικά που δεν κάνουν πάντα αυτό που υπόσχονται, δηλαδή να καθαρίσουν. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να ψάχνουμε για πιο εύκολες και αποτελεσματικέ μεθόδους καθαριότητας.

Δείτε παρακάτω 14 σπιτικές χρήσεις του μηλόξυδου, που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα το σπίτι σας καθαρό.

14. Αφαλάτωση οικιακών συσκευών

Μπορείτε να καθαρίστε εύκολο το πλυντήριο ή το πλυντήριο πιάτων με λίγο μηλόξυδο. Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει άδειο στην συνηθισμένη λειτουργία του. 3-4 λεπτά αργότερα προσθέστε 2 ποτήρια μηλόξυδο.

13. Επιμηκύνετε την ζωή των φρέσκων λουλουδιών

Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 λίτρο ζεστό νερό και βάλτε τα λουλούδια μέσα σε αυτό το μείγμα. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει τα λουλούδια σας να φαίνονται φρέσκα για περισσότερες μέρες.

12. Καθαρίστε ξηρά σημεία

Αναμίξτε μια κουταλιά σαπούνι πιάτων, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αυτό το μείγμα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς ξεραμένους λεκέδες, όπως κρασί ή καφέ.

11. Μην αφήσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου να παγώσουν από το κρύο

Για να μην παγώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου σας τον χειμώνα, πλύντε το με ένα μείγμα μηλόξυδου και νερού με αναλογία 1:3.

10. Ξεβουλώστε βουλωμένες

Ρίξτε μισό ποτήρι μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση και μετά ρίξτε ίσες ποσότητες ζεστού νερού και μηλόξυδου. Στην συνέχεια, ρίξτε λίγο νερό βρύσης. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεμπλοκάρει ο νιπτήρας.

9. Αποτελεσματικό απέναντι στην μούχλα

Ρίξτε ξύδι στις περιοχές που έχει ήδη μούχλα και τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι.Αφήστε το ξύδι να εξατμιστεί.

8. Αποτελεσματικό κατά των μικροβίων

Κάντε ένα μείγμα με νερό και μηλόξυδο, βάλτε σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάστε με αυτό τις επιφάνειες της κουζίνας. Σκουπίστε με ένα πανί.

7. Καθαρίστε τις βρύσες και το ντους

Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και ξύδι σε μια κατσαρόλα, βάλτε μέσα το τηλέφωνο του μπάνιου και βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά. Μετά, αφήστε το να κρυώσει. Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε τις βρύσες σας με απλό ξύδι και ένα σφουγγάρι.

6. Απαλλαχτείτε από τα μικρόβια στα ρούχα των παιδιών

Για να απομακρύνετε τα μικρόβια από τα ρούχα απλά ρίξτε ένα ποτήρι μηλόξυδο στο πλυντήριο, όταν πλένετε τα ρούχα, χωρίς να το αναμίξετε με το απορρυπαντικό. Τα ρούχα θα είναι φρέσκα και αποστειρωμένα.

5. Γυαλιστερά χρώματα

Ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και μηλόξυδο θα σας βοηθήσει να γυαλίσετε πολλές επιφάνειες στο σπίτι σας.

4. Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια

Ψεκάστε τα φυτά σας με μηλόξυδο μέχρι να εξαφανιστούν τα ζιζάνια.

3. Ξεφορτωθείτε τα κατακάθια από το ενυδρείο

Πλύντε το ενυδρείο με ένα μείγμα από νερό και μηλόξυδο και στην συνέχεια αφήστε το ξύδι να εξατμιστεί και ξεπλύνετε με νερό. Με αυτή την μέθοδο μπορείτε να καθαρίσετε και την καφετιέρα σας.

2. Κρατήστε τον φούρνο σας καθαρό

Πλύντε τον φούρνο σας με ένα μείγμα νερού και μηλόξυδου και θα είναι πάλι σαν καινούργιος.

1.Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Αναμίξτε 3/4 μηλόξυδου με έλαιο βιταμίνης Ε και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με αυτό το μείγμα 2 φορές την ημέρα. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.

tilestwra.com και exciting.gr

loading...