Αλλόκοτες Φωτιές Ξεπηδούν από το Έδαφος. Γιατί τα Κρύβουν;

[22/09/2018 - 12:46]

Αλλόκοτες Φωτιές Ξεπηδούν από το Έδαφος. Γιατί τα Κρύβουν;

Ένα πολύ παράξενο περιστατικό ξάφνιασε τους κατοίκους περιοχής του Αρκάνσας, όταν είδαν ξαφνικά μία τρύπα από το έδαφος να βγάζει μία φλόγα που ξεπερνούσε σε ύψος ακόμα και τον ψηλότερο άνθρωπο!

Στον οικισμό Midway του αμερικανικού κράτους του Αρκάνσας εμφανίστηκε μία μυστηριώδης τρύπα που φλεγόταν μέσα από το έδαφος σύμφωνα με την KARK.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα η τρύπα είναι σε μέγεθος μπάλας του βόλεϊ. Με επιπλέον πληροφορίες από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, μαθαίνουμε πως έκαιγε επί 40 λεπτά περίπου, ενώ το ύψος της φλόγας έφτανε σε ύψος γύρω στα 2,4 μ. Το βάθος της  τρύπας είναι άγνωστο και κανείς δεν ξέρει πως προέκυψε ή που οδηγεί.

Οι τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ανέφεραν ότι αυτό το αλλόκοτο φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με τηλεπικοινωνίες. Οι γεωλόγοι δεν πιστεύουν ότι η τρύπα εμφανίστηκε λόγω κάποιου μετεωρίτη που έπεσε ή από κάποιο κεραυνό που χτύπησε το συγκεκριμένο σημείο, όπως αναφέρει το strangesounds.org.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει αέριο ή πετρέλαιο που θα μπορούσε να τροφοδοτεί την μεγάλου ύψους φλόγα, στην περιοχή αυτή. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να διεξαχθούν ανασκαφές και να διαπιστωθεί η αιτία, σύμφωνα με το earth-chronicles.com.

Αλλά αν και το μυστηριώδες φαινόμενο μοιάζει μικρό και ασήμαντο, ίσως να συνδέεται με άλλα πολύ μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με το strangesounds.org, μια υπόγεια πυρκαγιά που ξεκίνησε το 2012 στην Watson Township, μια μικρή πόλη στην κομητεία Allegan του Michigan, ο καπνός μύριζε τόσο άσχημα ώστε οι γείτονες αρρώσταιναν και έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους. Η πηγή της φωτιάς παραμένει άγνωστη.

Μια άλλη μυστηριώδης υπόγεια φωτιά συνέβη κοντά στο Eagle στην Αλάσκα, την ίδια χρονιά, αφού ακούστηκε μια δυναμική έκρηξη.

Τέλος, η μεγαλύτερη και κατά πάσα πιθανότητα η αρχαιότερη από τις τρεις προαναφερόμενες υπόγειες πυρκαγιές βρίσκεται στο Centralia της Πενσυλβάνια και ξεκίνησε περίπου 50 χρόνια πριν.

Παράξενες τέτοιες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί και στην Ινδία.

Μπορεί όλα αυτά να συνδέονται με κάποιο τρόπο; Ποιός μπορεί να λύσει το μυστήριο αυτό σε έναν πλανήτη που συνεχώς μας ξαφνιάζει και αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα γι αυτόν;

Flaming Mystery

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Η αλλόκοτη φωτιά στο Μίσιγκαν:

‘Swamp fire’ has burned 9 months

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ