Χτύπησε Τσουνάμι 200 μέτρων και ΑΥΤΟ που Προβλέπουν ΔΕΝ είναι Καλό

Χτύπησε Τσουνάμι 200 μέτρων και ΑΥΤΟ που Προβλέπουν ΔΕΝ είναι Καλό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μερικά πράγματα σε αυτό τον κόσμο είναι ανεξήγητα και περίεργα, όχι μόνο λόγω του ανεξήγητου κάποιου φαινομένου, αλλά και λόγο μη σωστής ή καλή ενημέρωσης και παρακολούθησης. Ο Πλανήτης καίγεται ή πνίγεται, δορυφόροι παρακολουθούν σχεδόν τα πάντα, βγάζουν θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής και ότι άνθρωπος είναι υπεύθυνος, τη στιγμή που ξεφεύγουν γεγονότα από την προσοχή τους.

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 2015, ένα τεράστιο κύμα τσουνάμι προέκυψε στην Αλάσκα, το οποίο όμως δεν παρατήρησαν ποτέ, παρά ύστερα από λίγα χρόνια. Ίσως, γιατί η περιοχή δεν ήταν κατοικημένη. Αλλά  αυτό δεν είναι το ανησυχητικό της όλης υπόθεσης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ύψος των κυμάτων κατά τη διάρκεια της καταστροφής ήταν 200 μέτρα. Το όλο συμβάν, διαπιστώθηκε κατά την ανάλυση των υπολειμμάτων των δέντρων, των πετρών και του εδάφους στην ακτή της Αλάσκα.

Το τεράστιου μεγέθους κύμα, κατά πάσα πιθανότητα, προκλήθηκε από την τήξη του παγετώνα Tyndall. Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι η μάζα της κατάρρευσης του πάγου ήταν περίπου 180 εκατομμύρια τόνοι. Πρόκειται για το τέταρτο από τα μεγαλύτερα τσουνάμι που καταγράφηκαν στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια.

Οι επιστήμονες κατάφεραν ακόμη να μάθουν ότι το τσουνάμι συνέβη στις 17 Οκτωβρίου 2015. Μάλιστα, κύματα έπεσαν στο φιόρδ Tann. Δεδομένου, όμως, ότι δεν ζουν άνθρωποι  σε αυτόν τον τομέα, αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Η τάση της τήξης του πάγου αυξάνεται μόνο από έτος σε έτος, επομένως η επανάληψη τέτοιων φυσικών καταστροφών απειλεί όχι μόνο την Αλάσκα αλλά και τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία και την Παταγονία.

Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό για τις περιοχές αυτές, οι οποίες, ενδεχομένως να είναι η αρχή για τις επόμενες.

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.