Δέχτηκε Μαχαιριά στο Μάτι ΑΛΛΑ Ούτε ο Ίδιος Πίστευε Αυτό που Συνέβη

[25/09/2018 - 14:22]

Δέχτηκε Μαχαιριά στο Μάτι ΑΛΛΑ Ούτε ο Ίδιος Πίστευε Αυτό που Συνέβη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας 25χρονος, από τη Νότια Αφρική, είχε ένα άσχημο καβγά. Κατά τη διάρκεια μίας  πάλης δέχτηκε μια μαχαιριά στο μάτι, από μία λεπίδα 10cm. Όμως αυτό που συνέβη στην συνέχεια δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την βρετανική thesun.co.uk, ο νεαρός δήλωσε:

«Μετά τον καβγά πήγα στο σπίτι προσπαθώντας ξεπλυθώ έτσι ώστε να πάρω έναν υπνάκο.

Τότε, οι φίλοι μου εμφανίστηκαν. Είναι αυτοί που με πήγαν στο νοσοκομείο αν και είχα κάποιες αντιρρήσεις επειδή δεν ένιωθα ότι μαχαιρώθηκα».

Το απίστευτο είναι ότι τα μόνα συμπτώματα που ένιωθε ήταν ένας πονοκέφαλος και ένας πόνος όταν κινούσε το αριστερό του μάτι.

Ο νεαρός, παραπέμφθηκε στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath για χειρουργική επέμβαση.

Αυτά που έδειξαν οι σαρώσεις των ακτίνων από τις εξετάσεις ήταν ότι μία λεπίδα δέκα εκατοστών είχε διεισδύει βαθιά μέσα στο κεφάλι του, κάτω από το μάτι, πίσω από τη μύτη, με την λαβή να έχει σπάσει.

Οι γιατροί χρειάστηκαν 84 ώρες για να αποφασίσουν πώς να αφαιρέσουν τη λεπίδα, με τους οφθαλμίατρους να ανησυχούν για την πιθανότητα ότι μπορεί να χάσει την όρασή του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής ήταν ξύπνιος και μιλούσε, χωρίς κανένα πρόβλημα με την όραση ή τη γνωστική του κατάσταση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είχαν σπάσει μεγάλα αιμοφόρα αγγεία και  ότι δεν υπήρξαν άλλες επιπλοκές.

Μετά την επιτυχή αφαίρεση της λεπίδας, ο ασθενής είπε ότι αισθάνθηκε τυχερός που ήταν ζωντανός:

«Μοιράζοντας αυτή την ιστορία μου μαζί σας θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν θα κάνετε τον ήρωα κάθε φορά που κάποιος φέρει ένα μαχαίρι ή ένα όπλο», γράφει στην έκθεση British Medical Journal.

Φανταστείτε αν ήταν μια σφαίρα που θα περνούσε από το κρανίο μου, θα ήμουν νεκρός την ίδια ημέρα.

Ο νεαρός δεν είχε πάρει χαμπάρι τι του είχε συμβεί, όπως είδαμε.

«Η μόνη φορά που το συνειδητοποίησα ήταν όταν έκαναν ακτίνες Χ.

Με έκανε να δω διαφορετικά την ζωή όσον αφορά την εκτίμηση του δώρου της ζωής που μας δίνεται. Θα είμαι ευγνώμων για το ότι είμαι ζωντανός μετά από αυτό το περιστατικό».

Ο ασθενής που, όπως λέμε «είχε άγιο», πήρε εξιτήριο δύο ημέρες αργότερα, αλλά θα επέστρεφε σε ένα μήνα για προληπτικό έλεγχο.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ