Εκπληκτικές Εικόνες από το Σέλας του Κρόνου (video)

[03/09/2018 - 16:00]

Εκπληκτικές Εικόνες από το Σέλας του Κρόνου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία εκπληκτική παρατήρηση κατάφεραν οι αστρονόμοι που χρησιμοποιούν το τηλεσκόπιο Hubble Space NASA / ESA, καθώς έλαβαν μια σειρά θεαματικών εικόνων που χαρακτηρίζουν τα βιολετί χρώματα στο βόρειο πόλο του Κρόνου.

Οι παρατηρήσεις έγιναν σε υπεριώδη ακτινοβολία και οι εικόνες που προκύπτουν παρέχουν στους αστρονόμους την πιο ολοκληρωμένη εικόνα μέχρι τώρα του Βόρειου Πόλου του Κρόνου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες πριν και μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, όπως διαβάζουμε στο space.com

Χρησιμοποιώντας το φασματογράφο απεικόνισης του διαστημικού τηλεσκοπίου. έλαβαν αυτές τις εκπληκτικές εικόνες που ακολουθούν στο βίντεο παρακάτω.

Το βίντεο μας δείχνει πώς το Σέλας στις βόρειες περιοχές του Κρόνου ποικίλει σε μορφές και σχήματα με την πάροδο του χρόνου. Οι εναλλαγές επηρεάζονται τόσο από τον ηλιακό άνεμο όσο και από την περιστροφή του Κρόνου.

Saturn’s Stunning Northern Lights Spotted By Hubble – Just Released

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ