Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

[12/09/2018 - 12:24]

Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πολλοί εξερευνητές του διαστήματος που ψάχνουν σε άλλους πλανήτες μέσω επίσημων φωτογραφιών από τη NASA ή άλλων οργανισμών. Αναζητούν αποδείξεις ευφυών όντων όταν ζούσαν ή εξακολουθούν να ζουν σε αυτούς. Ένας τέτοιος πλανήτης είναι Άρης.

Στο λεγόμενο και “Κόκκινο Πλανήτη”, εντοπίστηκε ανάμεσα σε άλλα, ένας μικρός βράχος. Είναι αυτός στον κύκλο που βλέπετε στην παραπάνω και παρακάτω φωτογραφία.

Βλέπετε κι εσείς ό,τι κι εμείς; Μπορείτε να δείτε το πρόσωπο στην πέτρα; Έχει κράνος, μακριά μαλλιά, μακριά μύτη, φρύδια, στόμα, γενειάδα και μουστάκι. Μοιάζει με το πρόσωπο μιας πρώιμης εποχής γλυπτικής, ενδεχομένως ελληνικής, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που ο Scott C. Waring τοποθέτησε δίπλα της.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι αν πράγματι αυτό το κομμάτι πέτρας είναι ένα αποκεφαλισμένο άγαλμα που κάποτε φιλοτέχνησαν οι νοήμονες κάτοικοι του πλανήτη Άρη ή, αν αποτελεί ένα προϊόν παρειδωλίας, όπως θα έλεγαν και οι σκεπτικιστές.

Άραγε, λοιπόν είναι ένα τυχαίος σχηματισμός που τα μάτια μας, κατά την επεξεργασία του εγκεφάλου μας, “βλέπουν” ένα ανθρώπινο πρόσωπο;

Ή μήπως είναι πράγματι μέρος ενός αγάλματος που έσπασε όταν έπεσε για άγνωστους λόγους;

Ότι κι αν είναι πραγματικά, την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.gigapan.com/gigapans/211048 και να την μελετήσετε με την ηρεμία σας.

Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

Αν θέλετε στην συνέχεια, αφήστε μας την γνώμη σας σχόλια παρακάτω.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ