Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πολλοί εξερευνητές του διαστήματος που ψάχνουν σε άλλους πλανήτες μέσω επίσημων φωτογραφιών από τη NASA ή άλλων οργανισμών. Αναζητούν αποδείξεις ευφυών όντων όταν ζούσαν ή εξακολουθούν να ζουν σε αυτούς. Ένας τέτοιος πλανήτης είναι Άρης.

Στο λεγόμενο και “Κόκκινο Πλανήτη”, εντοπίστηκε ανάμεσα σε άλλα, ένας μικρός βράχος. Είναι αυτός στον κύκλο που βλέπετε στην παραπάνω και παρακάτω φωτογραφία.

Βλέπετε κι εσείς ό,τι κι εμείς; Μπορείτε να δείτε το πρόσωπο στην πέτρα; Έχει κράνος, μακριά μαλλιά, μακριά μύτη, φρύδια, στόμα, γενειάδα και μουστάκι. Μοιάζει με το πρόσωπο μιας πρώιμης εποχής γλυπτικής, ενδεχομένως ελληνικής, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που ο Scott C. Waring τοποθέτησε δίπλα της.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι αν πράγματι αυτό το κομμάτι πέτρας είναι ένα αποκεφαλισμένο άγαλμα που κάποτε φιλοτέχνησαν οι νοήμονες κάτοικοι του πλανήτη Άρη ή, αν αποτελεί ένα προϊόν παρειδωλίας, όπως θα έλεγαν και οι σκεπτικιστές.

Άραγε, λοιπόν είναι ένα τυχαίος σχηματισμός που τα μάτια μας, κατά την επεξεργασία του εγκεφάλου μας, “βλέπουν” ένα ανθρώπινο πρόσωπο;

Ή μήπως είναι πράγματι μέρος ενός αγάλματος που έσπασε όταν έπεσε για άγνωστους λόγους;

Ότι κι αν είναι πραγματικά, την αυθεντική φωτογραφία μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.gigapan.com/gigapans/211048 και να την μελετήσετε με την ηρεμία σας.

Κεφαλή Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Εντοπίστηκε στον Πλανήτη Άρη;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν θέλετε στην συνέχεια, αφήστε μας την γνώμη σας σχόλια παρακάτω.

diadrastika.com