Με ΑΥΤΟ που Κάνει το Φίδι θα Σας Πέσει το Σαγόνι (video)

[18/09/2018 - 09:14]

Με ΑΥΤΟ που Κάνει το Φίδι θα Σας Πέσει το Σαγόνι (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα φίδια είναι μερικά από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα που κυκλοφορούν στην φύση. Ίσως, όχι τόσο λόγω της εμφάνισής τους, αλλά κυρίως λόγω πολλών αντικρουόμενων αντιλήψεων που υπάρχουν για αυτά.

Στο πολύ μακρινό παρελθόν πολλά από αυτά θεωρούνταν ιερά σε διάφορους πολιτισμούς. Ήταν σύμβολα σοφίας και πολλών μυστικών που έκρυβαν ή φύλαγαν.

Έχουν συνδεθεί με την “αλλαγή” ή την “μετενσάρκωση” καθώς αλλάζουν δέρμα. Πολλές φιλοσοφικές και αποκρυφιστικές ιδέες έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτά.

Με την επικράτηση και εξάπλωση του χριστιανισμού θεωρήθηκαν ως διαβολικά και σύμβολα του σατανά, ή ακόμα έχουν ταυτιστεί με τον ίδιο τον Σατανά. Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα τα λεγόμενα “φιδάκια της Παναγίας”.

Όπως και να έχει το πράγμα, είναι γεγονός ότι υποστηρίζεται από επιστήμονες ότι κάποτε μπορεί να είχαν πόδια. Αλλά ό,τι κι αν λέγεται ή ό,τι κι αν ξέρουμε για αυτά, σίγουρα αποκλείεται να έχετε ξαναδεί -όπως και εμείς- αυτό που κάνει το συγκεκριμένο φίδι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την DailyMail και θα καταλάβετε:

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ