Η NASA Κάνει μία Τεράστια Αποκάλυψη για την Σελήνη. Τι Προσπαθεί να Αποδείξει; (video)

[05/09/2018 - 10:39]

Η NASA Κάνει μία Τεράστια Αποκάλυψη για την Σελήνη.
Τι Προσπαθεί να Αποδείξει;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για την Σελήνη έχουν διατυπωθεί μεγάλες θεωρίες, όπως ότι είναι κούφια, ότι είναι ένα διαστημόπλοιο, ότι επάνω της έχει αρχαίες δομές όπως πυραμίδες ή βάσεις και, φυσικά, ότι δεν πάτησαν ποτέ οι αστροναύτες το πόδι τους εκεί.

Η NASA, όλα αυτά τα θεωρεί γελοιότητες και θεωρίες συνωμοσίας. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ενδεχομένως αποφάσισε να κάνει μία τεράστια αποκάλυψη με σκοπό να καταρρίψει όλες ή, τουλάχιστον, αρκετές από αυτές τις ανοησίες -όπως τις βλέπει εκείνη.

Παρόλο που το φεγγάρι της Γης μπορεί να προβληθεί με πρωτοφανή λεπτομέρεια από τη Γη, η NASA κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο κινηματογραφημένο σε 4k που δείχνει την επιφάνεια του φεγγαριού με μία άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια. Έτσι, το βίντεο σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα.

Πώς μπορούμε να περιγράψουμε το βίντεο;

Λοιπόν, είναι εκπληκτικό. Είναι μαγευτικό. Είναι φρέσκο. Προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο εξερεύνησης της επιφάνειας του φεγγαριού και μπορείτε να δείτε όλα εκείνα από τα πιο σημαντικά και εμφανή χαρακτηριστικά του δορυφόρου της Γης .

Το όλο πλάνο που ονομάστηκε “εικονική περιήγηση στο φεγγάρι” στα εκπληκτικά 4K, έχει συλλεχθεί από το διαστημικό σκάφος Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA μέσα σε ένα διάστημα εννέα ετών.

«Στην “ξενάγηση”, το βίντεο επισκέπτεται πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που επελέγησαν για να απεικονίσουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών του σεληνιακού εδάφους”, εξηγεί ο Ernie Wright από το Studio Space Visualization της NASA. «Κάποιες βρίσκονται στην κοντινή πλευρά με την οποία όλοι είναι εξοικειωμένοι, τόσο μέσω επαγγελματιών όσο και μέσω ερασιτεχνικών παρατηρητών από τη Γη, ενώ άλλες μπορούν να ειδωθούν καθαρά μόνο από το διάστημα».

Ο Wright εξηγεί ότι αυτό το πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο είναι στην πραγματικότητα μια ενημερωμένη έκδοση ενός άλλου που κυκλοφόρησε το 2011.

Παρά το γεγονός ότι η διαδρομή της κάμερας μπορεί να είναι η ίδια, τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τη NASA να δημιουργήσει μια πολύ πιο απίστευτη και λεπτομερή παρουσίαση της σελήνης.

Εμφανίζει μια σειρά από τις πιο “πρωταγωνιστικές” τοποθεσίες του φεγγαριού, συνδυάζοντας χρώματα που αναδεικνύουν σημαντικά ή αξιοσημείωτα δεδομένα για να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο απολαμβάνετε τη θέα αλλά και ότι μαθαίνετε κάτι καινούργιο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του βίντεο είναι όταν έχουμε την ευκαιρία να “πετάξουμε” στον Κρατήρα Tycho, ένα σεληνιακό σχηματισμό που υπολογίζεται ότι έχει ηλικία περίπου 100 εκατομμυρίων ετών. Εκεί λέγεται ότι έχουν εντοπιστεί πολλά παράξενα που οδηγούν σε συμπεράσματα αρχαίων δομών, εξωγήινων κλπ.

Επίσης, μπορείτε να “πετάξετε” πάνω από την περιοχή προσγείωσης του Apollo 17 στην κοιλάδα Taurus-Littrow, η οποία, όπως εξηγείται στο βίντεο, είναι βαθύτερη από το Grand Canyon της Γης.

Επιπλέον, το βίντεο μας προσφέρει να δούμε μερικές από τις διαδρομές που έκαναν οι αστροναύτες της NASA καθώς πέρασαν τρεις ημέρες στην επιφάνεια της Σελήνης, το 1972.

Η NASA Κάνει μία Τεράστια Αποκάλυψη για την Σελήνη. Τι Προσπαθεί να Αποδείξει; (video)

Άραγε κατάφερε η NASA να βάλει τέλος στις συνωμοσίες περί εξωγήινων και αρχαίων δομών στην Σελήνη, ή ακόμα και για το αν πάτησαν ή όχι οι αστροναύτες το πόδι τους στο Φεγγάρι;

Απολαύστε το βίντεο και δώστε βάση στις συντεταγμένες που δίνονται παράλληλα, ώστε να θέλετε να κάνετε προσωπική εξερεύνηση στις περιοχές αυτές !!!

Tour of the Moon in 4K

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Το βίντεο μπορείτε να κατεβάσετε από το Studio Visual Visualization στο
http://svs.gsfc.nasa.gov/4619
Credit: NASA’s Goddard Space Flight Center/David Ladd

ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ