Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ΔΕΝ Ξεκίνησαν Τότε που μας Λένε (video)

Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ΔΕΝ Ξεκίνησαν Τότε που μας Λένε

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αν μπούμε στον κόπο να αναζητήσουμε αρχεία και κείμενα που αφορούν την αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της, θα διαπιστώσουμε, δυστυχώς, ότι πολλά από όσα έχουμε μάθει, δεν είναι έτσι όπως τα διδαχτήκαμε, ούτε όπως συνεχίζονται να διαδίδονται.

Για πολλούς και διάφορους λόγους η Ιστορία της Ελλάδας, ειδικά στα αρχαία χρόνια, έχει διαστρεβλωθεί αρκετά, πόσο μάλλον, ό,τι αφορά την περίοδο που αφορά τα προϊστορικά χρόνια που μας έρχονται μέσα από τους λεγόμενους μύθους.

Πολλοί ιστορικοί και μελετητές στέκονται στην επιφάνεια των πραγμάτων, ενώ άλλοι πιο ανεξάρτητοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι πάνε βαθύτερα και φανερώνουν στοιχεία άγνωστα που κανείς δεν αποδέχεται επίσημα.

Ένα από αυτά είναι και οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί. Καθηγητές και επίσημες εκθέσεις, υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν το 776 π.Χ. ενώ άλλοι δέχονται το 884 π.Χ. ως αρχική χρονολογία. Όμως, το ζήτημα αυτό φαίνεται να πηγαίνει πολύ βαθύτερα στον χρόνο.

Διαβάστε επίσης:
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ξεκίνησαν πριν Χιλιετίες, στην Χρυσή Εποχή

Επίσης, ένα ακόμα θέμα που υποστηρίζεται από ακαδημαϊκούς και κατά συνέπεια από πολύ κόσμο, είναι πως στα αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων συμμετείχαν μόνο γυναίκες, οι οποίες απαγορευόταν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα αυτά. Εδώ φαίνεται μόνο η μισή αλήθεια.

Διαβάστε επίσης:
Αρχαίοι Γυναικείοι Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένα ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ της Ιστορίας!

Όπως και να έχει, το ζήτημα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα, φαίνεται να έχει πολύ περισσότερες πτυχές από εκείνες που εμείς ξέρουμε και άθελά μας μεταφέρουμε σε γνωστούς και φίλους, αλλά κυρίως στα παιδιά μας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μας παρουσιάζει την εκδήλωση ΗΛΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ που έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου 2016, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, στον Πύργο νομού Ηλείας.

Με βασική ομιλία του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη και με απαγγελίες του ηθοποιού Κώστα Καζάκου, γίνεται μία βουτιά στον χρόνο και φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές τις οποίες πολλοί δεν γνωρίζουν.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Οι… Ολυμπιακοί Αγώνες ιδρύθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν το 776 π Χ.

diadrastika.com