Πως ένα Μπαλάκι του Τένις Μπορεί να σας Ανακουφίσει από Πόνους στην Πλάτη και του Ισχιακού Νεύρου

Πως ένα Μπαλάκι του Τένις Μπορεί να σας Ανακουφίσει από Πόνους στην Πλάτη και του Ισχιακού Νεύρου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη ή πόνο του ισχιακού νεύρου, να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας στους 10 ανθρώπους πάσχει από ανάλογους πόνους και δεν βρίσκουν πάντα την κατάλληλη θεραπεία, ή κάποιοι δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται γι’ αυτήν.

Ειδικά η καθιστική εργασία κρύβει πολλούς κινδύνους που τους αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν εκδηλωθούν. Ωστόσο, αναλόγως και με την περίπτωση, τέτοιου είδους πόνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να ανακουφιστούν με αρκετή επιτυχία χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ασκήσεων που παράλληλα διορθώνουν και τη στάση του σώματος.

Πολλά από τα τυπικά φάρμακα που δίνονται στην πρώτη γραμμή θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη ή του ισχιακού νεύρου, δεν είναι πάντα το ίδιο αποτελεσματικά, ειδικά ύστερα από συχνή χρήση τους.

Δεν είναι πάντα σαφές τι προκαλεί αυτούς τους πόνους. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών κατηγόρησαν ένα συγκεκριμένο περιστατικό την ημέρα εκείνη που ξεκίνησε ο πόνος τους, όπως το να σηκώσουν κάτι που είναι βαρύ για τις δυνάμεις τους ή τις αντοχές τους – ασχέτως αν είναι κάτι ελαφρύ για κάποιους που δεν έχουν τέτοια προβλήματα..

Επίσης, πιθανοί παράγοντες που βοηθούν στην ανάπτυξη παρόμοιων πόνων είναι η κατανάλωση αλκοόλ, το φύλο, η αποστασιοποίηση από την εκτέλεση σωματικών εργασιών ή ασκήσεων, η κόπωση. Επίσης, τα ατυχήματα και οι αθλητικοί τραυματισμοί τείνουν να συγκαταλέγονται στις πιο συχνές αιτίες. Ακόμα, η κακή στάση του σώματος, η παχυσαρκία, αλλά και το άγχος, αυξάνουν ή ενισχύουν τον κίνδυνο να εκδηλωθούν.

Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος που μπορεί να βοηθήσει και να ανακουφίσει από σχετικούς πόνους, είναι και το μπαλάκι του τένις. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οπουδήποτε, στο σπίτι ή στον εργασιακό χώρο σας. Έχει αρκετές ποικιλίες στην χρήση του με πολλές παραλλαγές, ενώ είναι κάνει για τα περισσότερα μέρη του σώματος.

Διαβάστε επίσης:
Για τους Πόνους στα Πόδια Έξι Εύκολες και Αποτελεσματικές Ασκήσεις

Την “θεραπευτική” δράση από το μπαλάκι του τένις μπορείτε να αξιοποιήσετε τόσο ξαπλωμένοι στο πάτωμα όσο και όρθιοι στον τοίχο, όπως θα δείτε στα βιντεάκια που ακολουθούν στο YouTube, ανάμεσα σε πάρα πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε σε αυτό και να πάρετε ιδέες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Προτού εφαρμόσετε κάτι από τα παρακάτω ή πριν αυτοσχεδιάσετε, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες ούτε όλες οι ασκήσεις ταιριάζουν για όλους.

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

How to Treat Sciatic Pain

MIRACLE Sciatica Massage Using a Tennis Ball!!!

How to use a tennis ball to alleviate sciatic nerve pain

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

loading...