Τι θα μας Συμβεί για Ένα Χρόνο Χωρίς Ήλιο (video)

[27/09/2018 - 08:39]

Τι θα μας Συμβεί για Ένα Χρόνο Χωρίς Ήλιο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι θα συμβεί αν, για κάποιο λόγο, δεν έχουμε Ήλιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα; Πώς θα ήταν η Ζωή στην Γη; Πως θα μπορούσε να επηρεαστεί η ανθρωπότητα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ένας πιθανός λόγος που ο Ήλιος θα μπορούσε να “σβήσει” ή να μην φωτίζει την Γη, θα ήταν η δυνατή έκρηξη κάποιου ηφαιστείου, οπότε θα σηκωνόταν ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας που θα σκέπαζε τμήματα , ή ακόμα και ολόκληρης, της ατμόσφαιρας, με αποτέλσμα ο Ήλιος να μην “βλέπει” την Γη.

Η πιο σύντομη και εύκολη απάντηση θα ήταν πως η Ζωή όπως την ξέρουμε θα χαθεί και οι άνθρωποι όπως και τα ζώα θα πάψουν να υπάρχουν.

Ο Ήλιος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο σύστημα που ζούμε και είναι ζωογόνος και θεραπευτικός για την Γη, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ό,τι ζει στον πλανήτη, υπάρχει καθώς διαιωνίζει το είδος του με οξυγόνο, νερό και τροφή. Η “εξαφάνιση” του Ήλιου θα διέκοπτε την τροφική αλυσίδα. Και, όταν δεν υπάρχει τροφή, δεν υπάρχει ζωή.

Τα πράγματα, όμως δεν είναι τόσο απλά. Είναι ενδιαφέρον, λοιπόν, να παρακολουθήσουμε ένα πολύ σπουδαίο ελληνικό βίντεο από το Lab of Datum κανάλι του YouTube, με τίλτο:

Τι Συμβαίνει Όταν Δεν Ζείτε Με Ήλιο;Ένας Χρόνος Χωρίς Ήλιο

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ