Το ΒΙΝΤΕΟ τη Στιγμή της Κατολίσθησης Βράχων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

[13/09/2018 - 15:32]

Το ΒΙΝΤΕΟ τη Στιγμή της Κατολίσθησης Βράχων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Σοκαρισμένοι είναι οι λουόμενοι στην παραλία, Ναυάγιο, στο νησί της Ζακύνθου μετά από κατάρρευση βράχου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης. Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Δεν έχει αναφερθεί κανένα αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη στο όρμο Ναυαγίου

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βράχος έπεσε στην θάλασσα και προκάλεσε μεγάλο κύμα το οποίο κατάφερε να αναποδογυρίσει τα μικρά πλεούμενα που βρίσκονταν εκεί και να τους προκαλέσει ζημιές.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο.

Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο τη στιγμή της κατολίσθησης από το κινητό ενός τουρίστα:

από documentonews.gr
εδώ και εδώ

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ