11 Πράγματα που Ούτε οι Επιστήμονες Δεν Μπορούν να Εξηγήσουν

[12/10/2018 - 13:55]

11 Πράγματα που Ούτε οι Επιστήμονες Δεν Μπορούν να Εξηγήσουν

Υπάρχουν τουλάχιστον 11 πράγματα που όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαντήσει.

Βλέπετε, ούτε οι επιστήμονες έχουν τελικά την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα…

1. Πώς γουργουρίζουν οι γάτες;


Όταν είναι ικανοποιημένες γουργουρίζουν και μάλιστα για τη στιγμή εκείνη δεν μπορούμε να ακούσουμε ούτε την καρδιά τους! Οι επιστήμονες λένε πως για το γουργούρισμα οι γάτες χρησιμοποιούν τις φωνητικές χορδές τους. Η συχνότητα των δονήσεών τους επιταχύνει την θεραπεία και μειώνει τον πόνο. Για αυτό και οι γάτες γουργουρίζουν ακόμα και όταν είναι αγχωμένες ή πληγωμένες.

2. Από πού προήλθαν ορισμένα πλάσματα;

Πολλά είδη δεν έχουν προγόνους. Κανείς δεν ξέρει πότε τα αμφίβια εξελίχθηκαν από τα ψάρια γιατί τα πρώτα πλάσματα της στεριάς είχαν εξελιγμένα άκρα και κεφάλια. Λέγεται ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν μετά από ένα κατακλυσμό 65 εκατομμύρια χρόνια πριν και παράλληλα εμφανίστηκαν τα μαμούθ από το πουθενά!

3. Ο προσανατολισμός των αγελάδων

Το 70% των αγελάδων στρέφουν τα κεφάλια τους στον άξονα Νότου και Βορρά ενώ πίνουν ή τρώνε. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ήπειρο ανεξαρτήτως καιρού ή άλλων παραγόντων.

4. Τί ήταν η ζελατινοειδής βροχή;

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο που συνέβη στο Oakville, Washington, τον Αύγουστο 1994 ήταν πως έβρεξε κάποιες περίεργες ζελατινοειδείς ουσίες από τον ουρανό και την επόμενη μέρα, πολλοί άνθρωποι είχαν συμπτώματα γρίπης.

Μέσα στην ζελατίνη υπήρχαν δύο τύποι βακτηρίων, ένας εκ των οποίων συναντάται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Δεν βρέθηκε κάποιος συσχετισμός ανάμεσα στο φαινόμενο και την επιδημία.

5. Τί είναι η σκοτεινή ύλη;

Το 27% του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη. Δεν εκπέμπει ούτε διαντιδρά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, οπότε είναι αδύνατο να εντοπιστεί.

Δεν υπάρχει καν επαρκής απόδειξη ότι υπάρχει παρότι μελετάται εδώ και 60 χρόνια.

6. Πόσους πλανήτες έχει το ηλιακό μας σύστημα;

Πέρα από τον Πλούτωνα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλοι πλανήτες…όμως πόσοι είναι;;;

7. Γιατί υπάρχουν δεξιόχειρες και αριστερόχειρες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι (70% ως 95%) είναι δεξιόχειρες, ενώ μια μειοψηφία είναι αριστερόχειρες ενώ υπάρχει κι ένα αμελητέο ποσοστό ανθρώπων που χρησιμοποιούν και τα δυο χέρια τους. Ο λόγος όμως παραμένει ασαφής.

8. Γιατί εξαφανίστηκαν τα μεγάλα ζώα;

10.000 χρόνια πριν εξαφανίστηκαν όλα είτε λόγω κλιματικής αλλαγής είτε λόγω κάποιας σύγκρουσης με κάποιο μετεωρίτη, αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχθεί στέρεα.

9. Γιατί ονειρευόμαστε;

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι εγκεφαλικά κύματα ή τυχαίες εικόνες, άλλοι λένε πάλι ότι είναι προμηνύματα…

Η επιστήμη των ονείρων, η ονειρολογία, ασχολείται με το συσχετισμό του υποσυνειδήτου μας με τα όνειρα.

10. Ο ήχος του διαστήματος

Το 2006, οι επιστήμονες ενώ μελετούσαν νέους αστερισμούς άκουσαν στο διάστημα μυστηριώδεις θορύβους. Παρότι ο ήχος δεν μπορεί να μεταδοθεί στο διάστημα, τα ραδιοκύματα μπορούν.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αυτά τα κύματα δεν προέρχονται από αστέρες ή κοσμικά φαινόμενα.

11. Γιατί έχουμε διαφορετικούς τύπους αίματος;

Κάποιοι τοποθετούν την αιτία στις ασθένειες και το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι άνθρωποι με τύπο αίματος Β είναι πιο επιρρεπείς στα κωλοβακτηρίδια, ενώ όσοι έχουν 0 κινδυνεύουν λιγότερο από μαλάρια.

diaforetiko.gr και grfeed.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ