Αν η Γάτα ή ο Σκύλος σας Κάνουν ΑΥΤΟ τότε Τρέξτε στον Κτηνίατρο (video)

[23/10/2018 - 10:58]

Αν η Γάτα ή ο Σκύλος σας Κάνουν ΑΥΤΟ τότε Τρέξτε στον Κτηνίατρο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όσοι από εσάς έχετε κατοικίδια στο σπίτι, συνήθως σκύλο ή γάτα, θα πρέπει να προσέξοετε πολύ εάν δείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο να πιέζει το κεφάλι του ενάντια σε έναν τοίχο, έπιπλο ή οποιαδήποτε άλλη σκληρή επιφάνεια.

Πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο σύμπτωμα, το οποίο όμως, δεν πρέπει να συγχέεται με την αγάπη που δείχνει το ζώο προς εσάς, είτε τρίβοντας το κεφάλι του επάνω σας είτε σπρώχνοντας σας με αυτό.

Το να πιέζει το κατοικίδιο σας το κεφάλι του στον τοίχο είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας και σύμφωνα με τον κτηνίατρο κ. Kim Smyth και συγγραφέα της Pet Pet Insurance, έχει να κάνει πάντα με μία σημαντική ασθένεια, όπως αναφέρει το iheartdogs.com

Συνηθέστερα η ασθένειες που συνδέονται με την πίεση του κεφαλιού στον τοίχο, είναι η ηπατική εγκεφαλοπάθεια, μια κατάσταση που εμφανίζεται σε κατοικίδια ζώα με ηπατική νόσο.

Άλλες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν πίεση στην κεφαλή είναι:

  • Υδροκεφαλία (νερό στον εγκέφαλο)
  • Όγκοι στον εγκέφαλο
  • Εγκεφαλικά επεισόδια ή αγγειακά ατυχήματα στον εγκέφαλο
  • Τραύμα στο κεφάλι.
  • Φλεγμονώδεις και λοιμώδεις τύποι μηνιγγίτιδας και εγκεφαλίτιδας

Οποιοδήποτε είδος τραύματος στο κεφάλι ή στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει την πίεση του κεφαλιού.

Αν το σύμπτωμα της πίεσης του κεφαλιού συνοδεύεται και από τα παρακάτω, τότε κάνουν τα πράγματα πιο σίγουρα ότι πρέπει να απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό:

Κιτρίνισμα των ματιών και των ούλων
Απώλεια βάρους
Αυξημένη ούρηση
Αυξημένη πρόσληψη νερού
Λήθαργος
Ψυχική νωθρότητα (ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα)

Χωρίς να διστάσετε πάρτε το αγαπημένο σας ζωάκι και επισκεφθείτε τον κτηνίατρο της γειτονιά σας.

Παρακολουθείστε και το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

If Your Dog Or Cat Ever Holds Their Head Against The Wall Take Them To The Vet Immediately

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ