Ανιχνεύτηκαν «Σήματα» πιο Κοντά στη Γη από Ποτέ !!! Είναι από Εξωγήινους Πολιτισμούς;

[17/10/2018 - 08:38]

Ανιχνεύτηκαν «Σήματα» πιο Κοντά στη Γη από Ποτέ !!! Είναι από Εξωγήινους Πολιτισμούς;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι είναι αυτά τα «σήματα» που εντοπίζονται πιο κοντά στη Γη από ποτέ; Θα μπορούσαν να είναι μηνύματα που δημιουργούνται από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς;

Όπως αναφέρει η Βρετανική dailymail.co.uk, μια παράξενη αναλαμπή ραδιοκυμάτων εντοπίστηκε στο διάστημα σε έναν γαλαξία 120 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Το «σήμα» ονομάστηκε FRB 171020, και είναι ασυνήθιστα πολύ κοντινά προς εμάς, με βάση τους αστρονομικούς όρους και τις αποστάσεις που υπάρχουν στο αχανές διάστημα.

Πρόσφατα, Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν κάνει ένα νέο ρεκόρ από τέτοιου είδους Ταχείες Εκλάμψεις Ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts – FRBs), που προέρχονται από το βαθύ διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Ανακάλυψαν Κάτι Συγκλονιστικό στην Άλλη Άκρη του Σύμπαντος

Τα FRBs είναι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων που εμφανίζονται προσωρινά και τυχαία, καθιστώντας τες όχι μόνο δύσκολο να βρεθούν, αλλά και δύσκολο να μελετηθούν.

Το μυστήριο πηγάζει από το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό τι θα μπορούσε να τα προκαλεί. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένους να υποθέσουν ότι θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε: από αστέρια που συγκρούονται έως και μηνύματα που δημιουργούνται από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Swinburne της Αυστραλίας οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το εύρημα, λένε ότι το αντικείμενο που είναι υπεύθυνο για το σήμα FRB 171020 προήλθε από μία απόσταση 100 εκατομμύρια έτη φωτός περίπου, κατά πάσα πιθανότητα από ένα γαλαξία που ονομάζεται ESO 601-G036.

Η Elizabeth Mahony στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Αυστραλίας The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), λέει ότι αυτός ο γαλαξίας έχει μέγεθος όμοιο με έναν άλλο στον οποίο έχει εντοπιστεί ανάλογο FRB.

Η ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει ένα ακόμα FRB από τον ESO 601-G036 για να σχηματίσουν καλύτερη εικόνα στις μελέτες τους.

Μιλώντας στο New Scientist, η Δρ Mahony πρόσθεσε: «Τότε θα μπορούσαμε πραγματικά να λύσουμε το μυστήριο του τι προκαλεί αυτά τα FRBs».

Σύμφωνα με την Βρετανική express.co.uk, οι αστροφυσικοί Avi Loeb και Manasvi Lingam από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δεν απέκλεισαν, γενικότερα, τα FRBs να σχετίζονται με εξωγήινους πολιτισμούς.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ