Αποκαλύφθηκε το Μεγάλο Σχέδιο της NASA για τον Πλανήτη Άρη

[26/10/2018 - 07:58]

Αποκαλύφθηκε το Μεγάλο Σχέδιο της NASA για τον Πλανήτη Άρη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το μεγάλο σχέδιο της NASA για να αποκαλύψει τα μυστικά του Άρη έρχεται στο φως και γίνεται γνωστό από έναν ανώτερο μηχανικό του Jet Propulsion Lab (JPL).

Σύμφωνα με την Βρετανική express.co.uk, ο Brian Wilcox, διαχειριστής της ρομποτικής τεχνολογίας της NASA και συνεργάτης του JPL, υπογράμμισε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βρεθεί εξωγήινη ζωή κάτω από το έδαφος του Άρη.

Ο κ. Wilcox δήλωσε:

«Μια παρουσίαση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών μόλις πρόσφατα ανέφερε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στην αστροβιολογία είναι να εξετάσουμε την υπόγεια επιφάνεια ενός πλανήτη.

Αλλά η υπόγεια επιφάνεια του Άρη δεν είναι ένα ελκυστικό κατοικήσιμο περιβάλλον καθώς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει νερό στην επιφάνεια, ενώ υπάρχει φυσική ραδιενέργεια που μπορεί να σκοτώσει και να αποσυνθέσει οποιοδήποτε είδος ζωής».

Ωστόσο:

«Πιστεύεται τώρα ότι υπάρχει υγρό νερό που βρίσκεται στον Άρη σε βάθος μικρότερο από 10 χιλιόμετρα – ίσως να είναι μικρότερο και από ένα χιλιόμετρο».

Με δυο λόγια, η είδηση είναι ​​ότι πιθανότατα η πλειοψηφία της ζωής να βρίσκεται υπόγεια της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη.

Το σχέδιο, λοιπόν της NASA είναι να διεισδύσει 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια. Μία θαυμαστή προσπάθεια για να ανακαλύψει εξωγήινη ζωή, όπως ανέφερε ο ανώτερος μηχανικός του Jet Propulsion Lab (JPL).

Η Διαστημική Υπηρεσία βρίσκεται ήδη στην τελειοποίηση της τεχνολογίας γεώτρησης και η αποστολή που ονομάζεται Mars Deep Drill, είναι έτοιμη να τρυπήσει τον Κόκκινο Πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το τρυπάνι με επένδυση και πυρήνα πυριτίου που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή θα ζυγίζει λιγότερο από 100 κιλά, λόγω των αυστηρών περιορισμών βάρους που απαιτούνται για την διαστημική πτήση.

Οι τρύπες που θα κάνει θα έχουν διάμετρο μόνο 2-3 cm, ενώ τα χώματα που θα εξορύσσονται θα συλλέγονται από ένα ένα ρομποτικό κουβά, προς ανάλυση για την απόδειξη της ζωής.

Παράλληλα, για όλα αυτά θα υπάρχει πλήρης αποστείρωση, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους κίνδυνος μόλυνσης (από την Γη) στην επιφάνεια αλλά και τον υπόγειο κόσμο του Άρη, σύμφωνα με την  Διεθνή Διαστημική Συνθήκη που ισχύει.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ