Αστρονόμοι Ανακάλυψαν Νέο Πλανήτη. Είναι η Απόδειξη του Νιμπίρου στην Άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος;

Αστρονόμοι Ανακάλυψαν Νέο Πλανήτη. Είναι η Απόδειξη του Νιμπίρου στην Άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι αστρονόμοι έκαναν πρόσφατα μία πολύ σημαντική ανακάλυψη.  Ένα αντικείμενο που είναι πιο μακριά από τον Πλούτωνα και θα μπορούσε να είναι απόδειξη της ύπαρξης ενός τεράστιου πλανήτη.

Η επίσημη ονομασία του είναι 2015 TG387 με παρατσούκλι “Goblin” και είναι ένα από τα πιο μακρινά ουράνια σώματα που εντοπίστηκαν ποτέ στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του Ηλιακού μας Συστήματος. Έχει δε, μια ασυνήθιστη τροχιά που θα μπορούσε να υποστηρίξει την ύπαρξη του “9ου Πλανήτη”, που πολλοί ταυτίζουν με τον Νιμπίρου.

Σύμφωνα με την theguardian.com, οι αστρονόμοι έκαναν την ανακάλυψη ενώ κυνηγούσαν έναν υποθετικό τεράστιο πλανήτη, που είναι γνωστός ως Πλανήτης Εννέα , ο οποίος θεωρητικά βρίσκεται σε τροχιά πολύ πιο πέρα ​​από τον Πλούτωνα σε μια μυστηριώδη περιοχή γνωστή ως Oort Cloud . Ο Πλανήτης Εννέα δεν έχει γίνει ακόμα άμεσα ορατός, αλλά ο “Γκόμπλιν” φαίνεται να βρίσκεται κάτω από την βαρυτική επιρροή ενός γιγαντιαίου αόρατου αντικειμένου, δίνοντας στους αστρονόμους την βεβαιότητα ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω.

Βρίσκεται σε μια εξαιρετικά επιμήκη τροχιά, σχεδόν 60 φορές πιο μακριά από τον Πλούτωνα, ενώ χρειάζεται περίπου 40.000 χρόνια για να κάνει μία περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το πρόσφατα ανακαλυφθέν αντικείμενο είναι ο τρίτος μικρός πλανήτης που βρέθηκε στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα, ακολουθώντας τις ανακαλύψεις του Sedna και, πρόσφατα, ενός άλλου που ονομάζεται 2012 VP113.

“Μόλις τώρα αποκαλύπτουμε με τι μπορεί να μοιάζει το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και τι μπορεί να είναι εκεί έξω”, δήλωσε ο Scott Sheppard από το Ίδρυμα της Carnegie Science στην Ουάσιγκτον. “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες νάνοι πλανήτες στα πέρατα του ηλιακού συστήματος. Βλέπουμε ακριβώς την άκρη του παγόβουνου αυτή τη στιγμή. ”

Οι τροχιές των τριών αντικειμένων που έχουν ανακαλυφθεί έως τώρα φαίνεται να είναι “κλειδωμένοι” μαζί σε ένα σύστημα που υποδηλώνει ότι είναι υπό την επίδραση ενός γιγαντιαίου, άγνωστου αντικείμενου. Όλο μαζί “δείχνει” την ύπαρξη ενός ένατου, σφαιρικού πλανήτη με μεγάλη επιφάνεια.

Αστρονόμοι Ανακάλυψαν Νέο Πλανήτη. Είναι η Απόδειξη του Νιμπίρου στην Άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος;
Οι τροχιές των Goblin, Sedna και 2012 VP113. Φωτογραφία: Illustration by Roberto Molar Candanosa and Scott Sheppard/Carnegie Institution for Science

Ο Konstantin Batygin, επίκουρος καθηγητής Πλανητικής Επιστήμης στο Caltech, ο οποίος έχει εργαστεί σε θεωρητικές προσομοιώσεις του υποθετικού Πλανήτη Εννέα, περιέγραψε τις τελευταίες παρατηρήσεις ως μια “πράγματι μεγάλη ανακάλυψη”.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τελικά, όλα οδηγούν στην ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου πλανήτη, όπως και αν τον ονομάζουν οι αστρονόμοι ή οι συνωμοσιγράφοι. Δείτε και το σχετικό βίντεο για περισσότερες οπτικές λεπτομέρειες:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Something Big is Out There – Newfound Dwarf Planet Points to Mysterious Planet X

https://youtu.be/rk18eHYf6FA

diadrastika.com