Αυτό που Κάνει το Ανθρωποειδές Ρομπότ Atlas Είναι Ασύλληπτο Πραγματικά

Αυτό που Κάνει το Ανθρωποειδές Ρομπότ Atlas Είναι Ασύλληπτο Πραγματικά

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics κάνει απίστευτα πράγματα. Από τη στιγμή που έγινε για πρώτη φορά γνωστό στο κοινό το 2013, συνεχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερες δεξιότητες και να κερδίζει τις εντυπώσεις από τον κόσμο

Το Atlas, σύμφωνα με την βρετανική metro.co.uk. χρησιμοποιεί τα “μάτια” ενός υπολογιστή για να εντοπίσει τον εαυτό του σε σχέση με τους ορατούς δείκτες στο πως θα προσεγγίζει το χώρο με μεγάλη ακρίβεια.

Το ρομπότ έχει ύψος 1,5 μ.  και ζυγίζει μόλις 75 kg και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια για να σηκώνει και να μεταφέρει πράγματα αλλά και να περπατάει και να πηδάει εμπόδια.

Είναι επίσης αρκετά συντονισμένος ώστε να μπορεί να αναρριχηθεί με τα χέρια και τα πόδια, να απομακρύνει εμπόδια από το δρόμο του, να αυτο-διορθώσει την ισορροπία του εάν χτυπηθεί, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πτώση.

Το μηχάνημα αναπτύσσεται έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα είναι εκπαιδευμένο για πολύ περισσότερες δραστηριότητες όπως το σκούπισμα. Έτσι, ακόμα και αν έρθει η “αποκάλυψη των ρομπότ”, τουλάχιστον θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο!

Δείτε το Atlas σε μία καταπληκτική επίδειξη, να τρέχει, να πηδάει εμπόδια, να σκαρφαλώνει και να κάνει παρκούρ όπως ένας άνθρωπος, χωρίς να χάνει την ισορροπία του:

Parkour Atlas

diadrastika.com

loading...