Έχετε Δει Ποτέ Ξανά ΕΔΑΦΟΣ να ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ και να ΠΑΛΛΕΤΑΙ (video)

Έχετε Δει Ποτέ Ξανά ΕΔΑΦΟΣ να ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ και να ΠΑΛΛΕΤΑΙ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι, πιστεύω, έχουμε περπατήσει μέσα στο δάσος, ή έστω έχουμε κάνει τις βόλτες μας σε μικρά άλση. Πράσινο, καθαρός αέρας, οξυγόνο! Όμως, σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο όπως το να πάλλεται το έδαφος!

Κάτι παράξενο και αρκετά αλλόκοτο, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε εμείς οι άνθρωποι της πόλης, συμβαίνει στον Καναδά. Εκεί που περπατάς στο δάσος του Κεμπέκ μπορεί να το το δεις να “φουσκώνει” και μαζί του να ανυψώνονται και τα δέντρα επάνω του. Μετά ξεφουσκώνει και όλα είναι όπως πριν. Μετά από λίγο ξανά το ίδιο.

Το έδαφος σε αυτό το δάσος, όπως διαβάσαμε στο strangesounds.org μοιάζει να παίρνει βαθιές ανάσες. Τι το προκαλεί; Είναι ο άνεμος που φυσάει τα δέντρα τα οποία δεν έχουν βαθιές ρίζες και φαίνεται να ανασηκώνουν το έδαφος; Γιατί, όμως, δεν τα ξεριζώνει; Φυσάει τόσο όσο χρειάζεται; Άραγε συμβαίνει και σε άλλα δάση του πλανήτη, μα απλά δεν έτυχε να παρατηρήσουμε;

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβετε τι εννοούμε και, στην συνέχεια, δείτε παρέα και το επόμενο βίντεο, που προέρχεται από το Nova Scotia του Καναδά.

Άραγε, το έδαφος που μοιάζει να αναπνέει σε αυτό το δάσος, συμβαίνει μόνο στον Καναδά;

The ground looks like it’s breathing in Quebec Forest

Το επόμενο βίντεο καταγράφηκε στη Nova Scotia του Καναδά στις 31 Οκτωβρίου 2015:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

breathing earth

diadrastika.com